Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:352646
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šaneles dzīve bija interesanta un aizraujoša, notikumiem bagāta un mīlestības piestrāvota. Viņa uzliesmoja kā svece slavas zenītā un šīs liesmas atspīdums jūtams arī mūsdienu modes pasaulē.
Gabriela Šanele piedzima 1883.gadā nabadzīgā ģimenē. Tēvs pārdeva apģērbu tirgū, bet māte strādāja gan par ķēkšu, gan par istabeni. Māte nomira, kad Gabrielai bija 12 gadu un meiteni atdeva bāreņu namā pie mūķenēm. Tieši tur viņa iemācījās šūt.
20 gadu vecumā Gabriela kļūst par dziedātāju un dzied mazās dzertuvēs. Viņas iemīļotākā dziesma bija Kurš redzēja Koko Trokadero ?. Šo dziesmu viņa dziedāja tik bieži, ka viņu iesauca par Koko.
Tajā laikā, kad dzīvoja Koko, par sieviešu skaistuma etalonu skaitījās kuplas formas blondīnes ar žilbinoši baltu ādu. Kaut arī Koko nelīdzinājās šim skaistuma etalonam, vīrieši viņas dēļ zaudēja prātu. Koko bija smalkas miesas būves, melnīgsnēja un melnmataina. Viņa sapņoja nokļūt Parīzē un kļūt par slavenu dziedātāju. Koko kļūst par bagāta vīrieša mīļāko, kurš aizved viņu uz galvaspilsētu. Tomēr augstāko aprindu dzīve viņai šķiet garlaicīga, un kad mīļākais piedāvā atvērt viņai pašai savu cepuru salonu, viņa ar sajūsmu piekrīt. Koko Šaneles cepures uzreiz kļūst par sezonas naglu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1227501
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties