Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:153418
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    1
1.  SAISTĪBU TIESĪBU NODIBINĀŠANA    3
2.  SAISTĪBU KOPDALĪBNIEKU SAVSTARPĒJĀS ATTIECĪBAS    6
3.  SAISTĪBU PIESPIEDU IZPILDĪJUMS    7
4.  PIESPIEDU PĀRDOŠANAS IZSOLES VEIDI    9
5.  SAISTĪBU TIESĪBU IZBEIGŠANĀS    12
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    15
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Saistību iegūšanai un zaudēšanai ir ļoti plašs spektrs, no visprimitīvākās vēlmes līdz sarežģītām tiesiskām darbībām. Bet reāli sadzīvē ne visas normas darbojas, kaut vai, piemēram, lietas nodošana cita īpašumā ar mutisku vienošanos. Gadās tā, ka bijušais īpašnieks pēc kāda laika vēlas lietu atgūt atpakaļ, pastāvot uz to, ka tomēr viņš ir tās īpašnieks. Šādos gadījumos bieži vien lieta nonāk atpakaļ iepriekšējā īpašnieka īpašumā, pārsvarā likuma neziņas rezultātā. Uzskatu, ka Civillikumu būtu lietderīgi apgūt jau vidusskolas laikā.
Zvērināts tiesu izpildītājs ir tā persona, kas atņem cilvēkam, pēc tiesas nolēmuma īpašumu. Strādājot, šajā jomā, nedrīkst būt emociju pildot savus pienākumus. Mūsu valstī dzīvošana ir nežēlīga pret cilvēkiem, kas pelna kaut kādu algas minimumu. Ja jaunā ģimene grib ņemt kredītu bankā, lai iegādātos dzīvokli, tai jāizvērtē savas iespējas. Ienākumi ir gaužam niecīgi, salīdzinājumā ar to, kas jāatdod bankai katru mēnesi, un vēl taču ir jāmaksā, gan siltums, gan īre u.c. maksājumi. Runājot, par tiesas nolēmuma piespiedu izpildi, lai tā tiktu veikta ātrāk un kvalitatīvāk, pie atbildības vajadzētu saukt personas, kuras nepilda tiesu izpildītāju prasības. Tāpat es ieteiktu izdarīt izmaiņas likumā par savstarpējo sadarbību ar policiju, kas nodrošinātu lielāku policijas atbalstu, jo šobrīd tiesu izpildītājs ir faktiski neaizsargāts. Manuprāt, labs risinājums tagad ir tas, ka piedzinējam ir tiesības brīvi izvēlēties jebkuru zvērinātu tiesu izpildītāju vienas apgabaltiesas teritorijā. Tādā veidā atsevišķos gadījumos varētu tikt veikta nolēmumu piespiedu izpildes ātrāka piedziņa. Latvijas likumdošana ir nepilnīga, lai šos rezultātus sasniegtu, tiesību pielietotājiem (ierēdņiem un tiesnešiem) ir labi jāpārvalda tiesību pielietošanas metodes. Pēc manām domām, pašlaik Latvijā tiesību pielietotājiem kvalifikācija neatbilst tiesiskas valsts sistēmas prasībām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1390414
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties