Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:498893
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma darbības pamatā ir vairāki ražošanas faktori, bet kā viens no galvenajiem ir atzīmējams darbaspēks.
Jebkuram uzņēmumam, uzsākot savu saimniecisko darbību ir nepieciešams darbaspēks, kas saimnieciskās darbības procesā veiktu kādas noteiktas funkcijas. Uzņēmuma darbības attīstība arī lielā mērā ir atkarīga no izraudzītā darbaspēka spējas funkcionēt atbilstoši izvirzītajiem mērķiem.
Tā kā darba ir ražošanas faktors, tad par darbu ir jāmaksā. Tādēļ šajā darbā skatīšu galvenos likumdošanas aktus, kas nosaka darbaspēka tiesības un pienākumus, likumdošanas aktus, kas nosaka saņemamā atalgojuma minimālo ierobežojumu. Šajā darbā tiks aplūkots arī darbaspēka sastāvs, kā arī darba samaksa, atklājot tās noteikšanas un aprēķināšanas metodes, kā arī analizēta darba samaksas struktūra.
Lai varētu veikt šos izvirzītos uzdevumus, iepazinos ar pastāvošo likumdošanu darbaspēka un darba samaksas jautājumos, studēju literatūru par darbaspēka procesiem un konstatēju, ka ir ļoti maz literatūras par šiem jautājumiem un procesiem.
Darba gaitā iepazinos ar konkrētas uzņēmējsabiedrības kadru darbu, darba samaksas un uzskaites metodēm, grāmatvedības un finansu pārskatu dokumentiem. Līdz ar to guvu priekšstatu ne tikai par uzņēmuma personālu un darba samaksu, bet arī vispārēju priekšstatu par uzņēmumu. Tādēļ šajā darbā tiks uzrādīti SIA servis – komercfirmas “KVARCS” dati par darbaspēku un ar to saistīto darba samaksu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties