Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:598158
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 32 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Atkritumi ir kļuvuši par vienu no 21. gs problēmām. Mūsdienās rodas aizvien jauni un jauni atkritumu veidi, ko cilvēki necenšās vai nav iemācījušies pārstrādāt vai likvidēt, kaut arī teorētiski, bet dārgi, tas būtu iespējams. Tādēļ atkritumu skaits un apjoms tikai palielinās, bet sabiedrības uztvere pret atkritumiem kā resursu un izejvielām mainās ļoti lēni.
Tāpat kā lielais nepārstrādātais atkritumu daudzums vēl viena būtiska problēma ir pieaugošais pieprasījums pēc iespējas ekoloģiski tīrākas elektroenerģijas un siltumenerģijas, kas varētu ekonomisko izmaksu ziņā konkurēt ar ierobežotiem fosilā kurināmā krājumiem. Pēdējos gados atjaunojamie enerģijas avoti radījuši pastiprinātu interesi, jo arvien lielāka uzmanība tiek veltīta globālā klimata pārmaiņām.
Šīs 2 svarīgās problēmas var risināt vienlaicīgi - šķirojot, pārstrādājot bioloģiski sadalošos sadzīves atkritumus anaerobā procesā un iegūstot biogāzi, ko sadedzinot koģenerācijas procesā, iegūst elektroenerģiju un siltumu. Kursa darbā tiek apskatīts atkritumu biogāzes koģenerācijas ražošanas ekonomiskās perspektīvas un ar to saistītās problēmas Latvijā. Šo problēmu risinājums tiek apskatīts uz konkrēta uzņēmuma piemēra, lai nepieļautu līdzīgas kļūdas, kā arī, lai izmantotu šo uzņēmumu labāko pieredzi un ieteikumus nākotnē.
Šīs problēmas vajag ne tikai aktualizēt, bet censties rast idejas un ieteikumus šo problēmu risināšanā. Mans kursa darba mērķis izpētīt ekonomiskos kritērijus sadzīves atkritumu poligona saražotās biogāzes iegūšanai un izmantošanai Latvijā.
Biogāze ir deggāzes metāna un ogļskābās gāzes maisījums, kas veidojas organisko vielu bioloģiskās destrukcijas (anaerobās fermentācijas proce­sā) procesos pie attiecīgās temperatūras.[1]…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1175612
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties