Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:653956
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Uzņēmuma makroekonomiskās situācijas raksturojums    4
  Preces raksturojums    5
  Sadales stratēģijas noteikšana    10
  Sadales kanāla veida izvēle    11
  Sadales kanāla izvērtēšana    12
  Sadales partneru izvēle    14
  Sadales kanālu ietekmējošo faktoru raksturojums    15
  Transportēšana un uzglabāšana    16
  Secinājumi    17
  Izmantotās literatūras saraksts    19
  Pielikumi    19
Darba fragmentsAizvērt

Šajā projektā esmu īsi aprakstījusi SIA „Stārastāni” izveidošanās, tās lietas, ar kurām nodarbojas šīs uzņēmums, ko ražo un ko pārdod. Vai šī firma pārdod tikai tās preces, kuras ražo, vai arī iepērk no vairumtirgotājiem un darbojas kā mazumtirgotājs, kāda ir tā vieta makroekonomikā. Par to, ka lielāko daļu no tām precēm, ko uzņēmums ražo ir pieņemts tautsaimniecībā uzskatīt par pirmās nepieciešamības precēm, protams, ja pircējam ir automobilis. Kā arī esmu aprakstījusi kas tās ir par precēm un kāda ir lietošanas instrukcija. Vēl, sīkāk ir aprakstīti sadales kanāli – cik daudz konkurentu uzņēmumam ir, cik liels ir preču sortiments, kādi tam ir starpnieki, ar ko transportē un kur glabā, salīdzinājums starp ienākumiem un izdevumiem, kādas ir kontroles iespējas u.c. Kā arī pašās beigās ir pielikums, kur ir ražoto preču etiķetes.
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (turpmāk tekstā SIA) „Stārastāni” ir daudznozaru uzņēmums, kas izveidots 2000 gadā reorganizējot zemnieku saimniecību „Stārastāni” (dibināta 1992.gada 7. aprīlī ) un apvienojot SIA „Nīla”, SIA „Agroserviss-AN” un SIA „Rondo” kapitāla daļas. Uzņēmumu dibinātāji ir Elmārs Vīgants un Andris Konošonoks. Sākotnēji uzņēmums nodarbojas ar degvielas mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās (DUS Aizkraukle, DUS Nereta) un degvielas vairumtirdzniecība, papildus darbojas valūtas maiņās punkts un auto ķīmijas ražošana, pārdošana.

2001.gadā uzņēmums paplašinās un darbību uzsāk vairākas jauns struktūrvienības, kas atrodas Aizkrauklē un Aizkraukles rajonā – autoserviss, kanceleju preču veikals, vairumtirdzniecības noliktava alkoholam, DUS Koknese, kā arī kafejnīca Bistro 101 kilometrs.

2002.gadā SIA „Stārastāni” turpina attīstītie un koncentrējoties uz pamatdarbību tiek atvērts veikals „Meistars”, kurā var iegādāties rezerves daļas, kā arī tas kalpo kā rezerves daļu noliktava servisam. Tai pat gadā, attīstot un paplašinot esošo darbības jomu, blakus autoservisam tiek atvērts auto tirdzniecības laukums. 2002. gadā tiek gūta 125800 LVL liela peļņa. No kuras 80% tiek ieguldīta celtniecībā un uzņēmuma attīstībā.

2002.gada beigās un 2003.gada sākumā uzņēmums iegulda investīcijas virsbūves ģeometrijas atjaunošanas un restaurācijas remonta zonas paplašināšanā, nodrošinot plaša profila, kvalitatīvus pakalpojumus klientiem , kuru automašīnas nav vecākas par četriem gadiem. Tai pat gadā tiek pārtraukta alkohola bāzes darbība. Uzņēmuma 16 struktūrvienībās strādā 123 kvalificēti darbinieki. Par uzņēmuma 100% īpašnieku kļūst Elmārs Vīgnts.

Ar savu straujo izaugsmi un pārliecinošo valdības stratēģiju, uzņēmums ir pierādījis savu spēju pielāgoties tirgus prasībām un elastīgi reaģēt uz tā izmaiņām – atvērot jausmas struktūrvienības un likvidējot nerentablās. Uzņēmuma darbības pirmajos trīs gados galvenā uzmanība tika veltīta pakalpojumu kvalitātei un servisa darbības attīstībai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties