Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:865516
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  SABIEDRISKO ATTIECĪBU UN MĀRKETINGA ATTĪSTĪBA PĒDĒJO PIECU GADU LAIKĀ    4
1.1.  Sabiedriskās attiecības    4
1.1.1.  Sabiedriskās attiecības un ētika    5
1.1.2.  Sabiedriskās attiecības un sociālie mediji    6
1.2.  Mārketings    9
1.2.1.  Mārketings un sociālie mediji    9
1.2.2.  Mobilais mārketings    10
  NOBEIGUMS    12
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    13
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Intervijā kurā pārdomās par Latvijas sabiedrisko attiecību nozari dalījās R.Linings (Starptautiskās sabiedrisko attiecību asociācijas (International Public Relations Association) prezidents, sabiedrisko attiecību eksperts) atzina, ka Latvijas PR tirgus atveseļojas, tomēr nākas saskarties ar vairākām problēmām, piemēram, vēl joprojām jāpierāda sabiedrisko attiecību nozīmīgums, tāpat jāsaskaras ar pieaugošajiem konkurentiem citās komunikācijas disciplīnās, kā arī jārēķinās ar finanšu trūkumu. Tas pats attiecas arī uz mārketinga jomu, jo reklāmas cenas ir augstas, līdz ar to jāmeklē alternatīvie varianti, kas šobrīd viennozīmīgi ir interneta un mobilā vide.
Kopumā apskatot šo abu nozaru tendences un attīstību var secināt, ka tradicionālo mediju loma šo nozaru komunikācijas nodrošināšanā mainās. Tā kā sabiedriskās attiecības un mārketings vistiešāk saistās ar komunikācijas nodrošināšanu ar sabiedrību – esošajiem un potenciālajiem klientiem, atbalstītājiem – šo nozaru pārstāvjiem jārada visefektīvākie veidi kā to nodrošināt. Tehnoloģijas un īpaši internets, sociālā vide ir vieta kur sabiedriskās attiecības un mārketings var veidot tiešu, ērtu un ātru komunikāciju, kas šim nozarēm ir ārkārtīgi svarīgi. Tikpat svarīgi šobrīd ir redzēt tieši atdevi jeb rezultātu, kāds ir sasniegts ar veidotajām kampaņām. Internets sniedz iespēju redzēt pretreakciju, nepastāv tikai vienpusēja komunikācija. Sociālie mediji ne tikai uzņēmumiem, organizācijām ļauj sevi publiskot, bet arī, analizējot sabiedrības izteiktos komentārus, reakciju, izskatīt savus mīnusus un panākumus, lai vēlāk veidotu vēl veiksmīgāku komunikāciju.
Sabiedriskās attiecības un mārketings ir jomas, kas pakļaujas apkārtējo procesu ietekmei, lai pēc tam paši varētu ietekmēt. Šobrīd šīs nozares ir cieši saistītas ar tehnoloģiju, tīklu un mobilitātes sasniegumiem. Tās attīstās un mēģina pielāgot visu jauno, lai radītu panākumus. Turpmākos gadus noteikti tas būs līdzīgi, t.i., sabiedrisko attiecību un mārketinga nozares attīstība būs atkarīga no tehnoloģijām.
Kā jau saka – izdzīvo stiprākais – šajā gadījumā pielāgoties spējīgākais, pamanītākais jeb spilgtākais. Tikai pielāgojoties sabiedrībā notiekošajiem procesiem var panākt un sasniegt sev vēlamo efektu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties