Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:164985
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir publika?
Publikas jēdziens sakņojas latiņu valodā – publicus av populus. . Jēdziena publika nozīme variē, ja apskatam to no politiskā, filozofiskā vai socioloģiskā viedokļa. Starptautiskajā pētnieciskajā literatūrā ir sastopamas dažādas publikas definīcijas. Grunig publiku definē kā grupu, kas ir gatava uzklausīt kādu strīdīgu jautājumu vai problēmu, apzinās problēmas eksistenci, tai ir dažādi viedokli par to, kā šī problēma būtu atrisināma, grupa iesaistās sarunās un apspriešanā par piedāvāto tēmu.
Publika atšķiras no pūļa, jo pūlis reaģē uz informāciju emocionāli, bet publika – racionāli. Publika mēdz paust kritisku nostāju, turpretī pūlis mēdz reaģēt iracionāli un impulsīvi. 1
Parasti sabiedrisko attiecību darbinieki strādā ar savu auditoriju, tā ir viendabīga, tas atvieglo darbu. Taču faktiski auditorija ir kaut kas pretējs – pilnīgi atšķirīgas, sajauktas grupas ar dažādām kultūrām, ētiskām normām, reliģijām, ekonomiskiem uzskatiem.
Sabiedrisko attiecību profesionāliem ir ļoti būtiskas zināšanas par publikas segmentāciju. Veiksmīga kampaņa ir vērsta uz tiem masu auditorijas segmentiem, kas ir vēlamāki noteiktu mērķu sasniegšanai, un izmantos tos medijus, kas efektīvāki šīs publikas sasniegšanai.
Dažādība ir svarīga masu auditorijas pazīme. Atšķirības ir: ģeogrāfiskās, vēsturiskās, ekonomiskās, ētikās kultūras arī veido masu auditorijas segmentus.2
Publikas segmentācija un mērķauditoriju izvēle ir nepieciešama vairāku iemeslu dēļ:…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1165778
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties