Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:345781
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mēs nevaram diskutēt par sabiedrisko attiecību profesionālo statusu, ja vispirms mēs nerunājam par ētiku un morāli. Ētiskie jautājumi ieņem nozīmīgu lomu sabiedriskajās attiecībās, jo profesionāļiem un speciāliem ekspertiem ir neparedzama vara lēmumu pieņemšanā, kas ietekmē katras sabiedrības viedokli. Ētika un profesionālisms ir globāla darīšana, bet sociālā atbildība ir nekas vairāk kā iekšējā lieta.
Profesionālu sabiedrisko attiecību praktikanti mūsdienās ir īpaši jūtīgi pret ētiku, un tā tam vajadzētu būt. Pareiza uzvešanās iesaka, ka darbības ir pastāvīgas ar morālām vērtībām kā vispārēji pieņemtām normām sabiedrības kultūrā. Profesijās morālo vērtību lietošana praksē tiek dēvēta par “ētikas lietošanu”. Ieviestās profesijas tulko pareizas uzvešanās plaši dalītās idejas par ētikas un profesionālisma uzvešanās formālo kodeksu. Šie piedāvātās ētikas formulējumi vada profesionālo praksi un piedāvā piespiešanas un sankciju pamatus.
Profesionālās ētikas princips ir tāds, ka kāda darbība notiek, lai radītu lielāku labumu abām pusēm – gan klientam, gan organizācijai kopumā, nevis lai vairotu praktizējošā darbinieka pozīcijas un varu. Mūsdienās situācija ir ļoti sarežģīta, jo pārsvarā lielākais vairums cilvēku cenšas no savām profesijām un amatiem iegūt pēc iespējas lielāku labumu pirmkārt tieši sev un tikai pēc tam viņi domā par pārējo sabiedrību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1181407
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties