Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:690711
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Sabiedriskās attiecības uzņēmējdarbībā    4
  Labdarības pasākumu organizēšana sabiedriskajās attiecībās    7
  Sabiedriskās attiecības konkurences vidē    8
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedriskajām attiecībām ikvienā uzņēmumā, kas atkarīgs no peļņas, ir jābūt efektīvām salīdzinājumā ar to izmaksām. Sabiedriskajām attiecībām jābūt daļai no uzņēmuma stratēģijas veiksmīga stāvokļa iegūšanai u noturēšanai tirgū. Kafejnīcas „Miestiņš” īpašniece atdzīst, ka uzņēmumu noturēt tirgū nav viegls darbs, vajadzīgs ir liels gribasspēks un daudz darba, lai viss ritētu veiksmīgi. Līdz ar to sabiedrisko attiecību speciālistu darbam šajā jomā ir jābūt īpaši profesionālām un konkurētspējīgam. Šajā uzņēmumā sabiedrisko attiecību speciālists ir pati īpašniece un viņa dara visu lai šīs attiecības būtu nevainojamas.
Sabiedrisko attiecību efektivitāte jāsalīdzina ar uzņēmuma izvirzītajiem mērķiem un uzdevumiem. Sabiedrisko attiecību efektivitāti uzņēmuma iekšienē mēra kā darbinieku „lojalitāti uzņēmumam”. Tāpēc sabiedrisko attiecību speciālistam uzņēmumā ir jāapzinās patstāvīgo izmaiņu un stresa, ekonomiskās situācijas valstī un konkurences būtība un ietekme uz sabiedrisko attiecību veidošanas stratēģijām un metodēm. Kafejnīcas īpašniece seko līdzi visām izmaiņām valsti, jo tās arī ietekmē uzņēmuma darbību. Ja valsts palielina minimālo mēneša algu, tad arī kafejnīcas īpašniece palielina savu darbinieku algas. Lai sabiedrisko attiecību speciālista darbs uzņēmumā tiktu vērtēts kā efektīvs, ir jāpaveic kaut kas vairāk kā tikai jāveido un jāsaglabā attiecības ar darbiniekiem un citām iesaistītajām personām. Īpašniece savu tēlu uzņēmumā saglabā pozitīvi un labi-tādēļ viņas darbs uzņēmumā tiek vērtēts ļoti augstu un efektīvi. Sabiedriskajām attiecībām ir jāpalīdz uzņēmumam veidot vidi, kuras rezultātā uzņēmuma īpašnieks var būt apmierināts ar peļņu. Šajā gadījumā ir mazliet vieglāk kafejnīcas „Miestiņš” īpašniecei, jo viņa pati veido šīs sabiedriskās attiecības. Tāpēc uzņēmumā sabiedriskajām attiecībām ir jāpalīdz mārketinga funkcijai pievilināt jaunus patērētājus vai klientus un saglabāt esošo patērētāju apmierinātību ar produktiem vai pakalpojumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties