Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:452869
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

Savu kvanititatīvo pētniecisko darbu veikšu par jautājumiem, kas saistīti ar cilvēktiesībām un konkrēti ar indivīda tiesībām uz savu attēlu. Jautājums ir aktuāls vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, aizvien plašākām kļūstot tehnoloģiskajām iespējām, aizvien vieglāk ir aizskart citu personu privātās intereses un privātās dzīves jomas. Otrkārt, pēdējo gadu laikā, aizbildinoties ar vārda brīvību, nereti žurnālisti ļoti rupjā veidā pārkāpj indivīdu tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību. Tas savukārt liek nodefinēt kritērijus, cik tālu katra indivīda tiesības uz privāto dzīvi ir publiskojamas, kādas iestādes vai organizācijas ir tiesības jebkādu informāciju publiskot, kādu mērķu vadītai ir jābūt šai publiskošanai un kādā apjomā informācija, kas vienlīdz skar gan indivīda, gan arī visas sabiedrības intereses ir publiskojama un kādā apjomā paturama noslēpumā. Pētnieciskā darba sagatavošanās procesā iepazinos ar ļoti līdzīgu pētījumu, kas Latvijā ir veikts 2005. gadā un apkopo tieši sabiedrības viedokli par indivīda attēlu publiskošanu. Ņemot vērā, ka pēdējo gadu laikā pilsoniskā apziņa Latvijā ir ļoti strauji attīstījusies un šiem jautājumiem ir pievērsta plašāka uzmanība, savā anketā apzināti esmu iekļāvis vairākus jautājumus, kas ļautu salīdzināt manus iegūtos rezultātus ar 2005. gadā veiktā pētījuma rezultātiem. Tāpat, arī savā pētījumā uzsvaru likšu tieši uz sabiedrības viedokļa par indivīdu attēlu publiskošanu apzināšanu. Savā pētījumā izmantošu savu paziņu loku.

Pētījuma objekts ir sabiedrības viedoklis par jautājumiem, kas saistīti ar indivīda privātās un publiskās dzīves publicēšanu masu saziņas līdzekļos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1122638
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties