Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:473166
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

R. Blaumanis ir izmantojis tautas valodu, neizmantojot sarežģītus svešvārdus. Lugā bieži izmantoti vecvārdi, kas ļauj viegli iejusties tā laika vidē. Piemēram, errastības, pātari, pate, sievieši, kapija, smēķēt, stancija. Tekstā var atrast arī vairākus frazeoloģismus – zeme deg zem kājām, noslaucīt savu druvju priekšu u.c. ir arī izmaiņas vārdu galotņu locījumos. Piemēram, gaiļam nevis gailim, pate nevis pati, tevis nevis tevi, teicies nevis teici utt.
„Pazudušajam dēlam” ir liela nozīme arī mūsdienās, jo problēmas ir palikušas tieši tādas pašas – azartspēļu atkarība, nepareiza bērnu audzināšana, naudas izšķērdēšana, nepatiesi draugi. Cik daudz cilvēks ir spējīgs izdarīt naudas dēļ? Šis jautājums ir ļoti aktuāls arī mūsdienās. Varbūt tagad šī problēma ir vairāk aktuāla pilsētās, bet būtībā tā ir palikusi tāda pati. Arī šodien pasaulē ir daudz tādu „krustiņu”, kas nepareizas audzināšanas un nolaidības rezultātā izaug par neliešiem, kas nespēj tikt galā paši ar sevi, bet ir spējīgi apzagt savu tēvu. Un vēl trakāk – mūsdienās naudas dēļ ir gatavi arī nogalināt, bet Krustiņš nebija tik ļauns.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties