Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:708104
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Teorētiskais apskats:

Rotaļa ir saglabājama kā pirmsskolas vecuma bērna dzīves neatņemama sastāvdaļa, kas ir pamats bērna audzināšanā un attīstības nodrošināšanā.
Trīs pirmo dzīves gadu laikā sociālā un emocionālā attīstība norisinās ārkārtīgi strauji. Šajā kritiskajā periodā mazuļi noskaidro, vai apkārtni izpētīt ir droši, vai cilvēkiem var uzticēties utt. D. Dzintere (2002) skaidro, ka attiecības ar apkārtējiem atstāj lielu iespaidu uz bērna emocionālo ievirzi. Parasti tie, kuru attiecības ar pieaugušajiem aprūpētājiem ir drošas un stabilas, ir atsaucīgi, motivēti, optimistiski, pašpārliecināti un enerģiski stājas pretī grūtībām. Bērni, kurus pieaugušie nav lolojuši, mēdz būt pasīvi, viegli iebiedējami, noslēgti un/vai baidās no jaunām situācijām.
Spēja iesaistīties rotaļās ar citiem bērniem parasti rodas apmēram 3 gadu vecumā. Pirms tam mazuļi tiecas rotaļāties otra tuvumā, nevis ar otru. Attiecības ar vienaudžiem ļauj apgūt un vingrināt valodu un sociālās iemaņas. Ja bērns ir atklāts, draudzīgs un aizrautīgs, viņš pērējiem šķiet pievilcīgs, tādēļ viņam ir lielākas sociālās iespējas nekā kautrīgam un pasīvam vienaudzim. Vēlāk sociāli attīstītākajiem ir lielākas priekšrocības nekā tiem, kuru valoda un sociālās iemaņas nav tik izkoptas. Mazuļi, kuri ir komunikabli, droši jūtas gan ar vienaudžiem, gan pieaugušajiem un ir pārliecināti par savām spējām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties