Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913042
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katrs bērns ir unikāla būtne ar atšķirīgām interesēm un spējām, temperamentu un veselību un tikai sev raksturīgu dzīves stilu. Katrs bērns nāk pie pieaugušā ar savu iepriekšējo pieredzi( ģimenes tradīcijas, dzimuma atšķirības un tamlīdzīgi).
Bērnībā, bērna dzīvē, liela nozīme ir rotaļai. Tā ir gan kā patstāvīga bērna darbība, gan kā pieaugušo organizēta darbība. Rotaļa jāsaglabā kā pamats bērna personības un izziņas sfēras attīstībai, emocionālajam komfortam, līdzsvaram, apmierinājumam, prieka, bērnības un drošuma sajūtai. Rotaļas – bērnu galvenais dzīves saturs un darbošanās saturs un darbošanās pamats, tās ietekmē visu bērnu personību, stimulē bērna garīgo attīstību.
Rotaļājoties attīstās arī otrās signālsistēmas visaugstākā izpausme domāšana un valoda, bērni daudz ātrāk apgūst jaunus vārdus, lietu nosaukumu s un to īpašības, nekā tas notiek ārpus rotaļas. Bērnam attīstās radošā fantāzija, kas nepieciešama turpmākajā mācību un darba procesā. Pakāpeniski līdz ar iegūto dzīves pieredzi pieaug bērna novērošanas spējas, bērns kļūst saprātīgāks. Kā rotaļas saturs, tā arī to dažādība liecina par bērna zināšanu plašumu, prasmēm un iemaņām, par izzināšanas procesa attīstības līmeni. To pareiza ievirze noteikti ietekmē bērna attīstību un viņa personības veidošanos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties