Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:751317
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    4
1.  DARBA AUTORS UN ORIĢINALVERSIJA    5
1.1.  DARBA AUTORS    5
1.2.  ORIĢINĀLVERSIJA    6
2.  KINOFILMAS ATŠĶIRĪBAS NO ORIĢINĀLAS LUGAS    7
Darba fragmentsAizvērt

KINOFILMAS ATŠĶIRĪBAS NO ORIĢINĀLĀS LUGAS
Filma sākas ar abu naidīgo pušu Monteki un Kapuleti konfliktu. Kā svarīga vērtība šeit ir draugu uzticība, taču šajā ainā galveno lomu spēlē naids un varas izrādīšana, gluži tāpat kā lugā. Naids, kas ticis iedzīts jau no bērnības, kaut gan neviens nezin kā šis naids ir cēlies. Šoreiz galvenie pretinieki ir Romeo brālēns Benvolio un Džuljetas brālēns Tibalts. Tibaltā tiek parādīta augstākā naida izpausme, tāda, kāda, manuprāt, nemājo pat pašā Kapuleti. Karnevāla laikā Tibalta asinīs kvēlo tāda atriebe, ka viņam ir vienalga kādas sekas būs viņa strīdam ar Romeo. Ainā, kad Romeo teic Tibaltam, ka mīl viņa māsīcu, Tibalts izrāda savu varu un spēku, piekaujot bezpalīdzīgo Romeo. Merkucio šo kaunu neiztur un piedalās cīņā, kurā Tibalts viņu nāvīgi ievaino. Tad Romeo aiz neapdomātas atriebes nošauj Tibaltu, jo tā izrāda savu pieķeršanos un uzticību Merkucio. Šī aina filmā ir pārveidota un nav atveidota pēc lugas teksta, aina ir padarīta daudz spilgtāka un agresīvāka, lai arī skatītājiem būtu spilgtākas emocijas.
Draudzība, mīlestība un uzticība raksturo filmas labās vērtības. Lai gan visos Monteki mājo naids pret ienaidnieku, bet Romeo un viņa draugu vidū tomēr svarīgāka ir savstarpēja uzticība un draudzība, ko atspoguļo lugā. Mīlestība nemanot iezogas Romeo un Džuljetas sirdīs un uzplaukst kā pumpurs. Auklē atspoguļojas uzticība un sapratne, bet diezgan naivajā mūkā Lorenco izpalīdzība. Kad Romeo uzzina, ka Džuljeta ir mirusi, viņam vairs nav ko zaudēt. Viņš dodas uz Veronu, lai nomirtu blakus savai sievai, jo bez Džuljetas Romeo dzīvei vairs nav jēgas. Filmā netika atspoguļots arī tas kā Romeo lugā jau priekšlaicīgi pareģoja, ka mīlestība ar Džuljetu viņu nonāvēs.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1390235
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties