Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:719149
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Eiropas Savienības izveides priekšvēsture līdz Romas līguma dibināšanai    2
  Romas līgums    5
  Romas līguma nozīme mūsdienās    7
  Nobeigums    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Savas pusgadsimtu ilgās pastāvēšanas laikā Eiropas Savienība (ES) ir sasniegusi ievērojamus rezultātus. Dalībvalstīm tā ir nesusi mieru un iedzīvotājiem labklājību. ES ir radījusi vienotu Eiropas valūtu (eiro) un vienotu tirgu bez robežām, kurā notiek brīva preču, personu, pakalpojumu un kapitāla kustība. ES dalībvalstu skaits ir pieaudzis no sešām līdz divdesmit septiņām valstīm.
Eiropas Savienības panākumi lielā mērā ir saistīti ar tās unikālo raksturu un veidu, kā tās darbojas jau pusgadsimtu attīstoties un pilnveidojoties.
Eiropas Savienības pamatlicēji Eduards Monē un Roberts Šūmans sapņoja par tādas valstu savienības izveidi, kas novērstu jaunu karu izcelšanos. Viņu sapnis ir piepildījies, un Eiropas Savienība ir kļuvusi par valstu apvienību. Jau no laika gala un pirmajiem integrācijas soļiem modernās Eiropas pienākums un atbildība pret nākamajām paaudzēm ir drošības, stabilitātes un labklājības sfēras paplašināšana.
Katrs laikmets pazīst savas problēmas un līdz ar to ne visi labie nodomi un ieceres sākumā īstenojās ceļā uz vienotu valstu sadarbību, bet ar laiku nāk padoms, savu lomu spēlē savstarpēja miera un cieņas saglabāšana, kā arī solidaritāte valstu starpā.
Izlasot dažādos literatūras materiālus par Romas līgumu, tā atstātajām sekām uz Eiropas Savienības izveidošanos ir ļoti manāms un domāju, ka jebkuram mūsdienu jaunietim būtu jāzina vēsturiskie notikumi. Uz pagātnes balstās tagadne, bet uz tagadnes notikumiem būs virzīta nākotne. Laiks un ar to saistītie notikumi savā veidā rada pasauli. Mēs esam šīs pasaules daļa un tas kāda tā būs vēl pēc piecdesmit gadiem ir atkarīgs no mūsu prasmēm, zināšanām, inteliģences, solidaritātes, cieņas un no savstarpējas sapratnes vienam pret otru.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties