Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:278327
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Terminu rokenrols lieto ļoti plašā nozīmē un tā robežas vairs nav tik skaidri noteiktas. Ar šo terminu mēdz apzīmēt pilnīgi atšķirīgus mūzikas žanrus, piemēram, soulmūziku vai smago metālu.
“Rock’n’roll” burtiskā tulkojumā no angļu valodas nozīmē šūpoties un griezties. Rokenrols ir amerikāņu izcelsmes improvizēta pāru deja, kas ieguva popularitāti 20.gs. 50-tajos gados. Tā ir deja, kam piemīt ekspresivitāte, dažādi akrobātiskie elementi un nedaudz nevērīga attieksme pret partneri. Šī definīcija var būt piemērota 50-to gadu dejai, bet pavisam nav piemērota mūsdienu akrobātiskam rokenrolam. Galvu reibinošā akrobātika kopumā ar traka ātruma tempu un sarežģītu dejas kompozīciju – tas raksturo mūsdienu rokenrola deju.
Par rokenrola kā mūzikālā žanra dzimšanas dienu daudzi uzskata 1954. gada 12. aprīli. Tā ir diena, kad ASV ekrānos parādījās filma ar Billa Heileja (Bill Haley) dalību un viņa slavenu melodiju “Rock around the clock”. Šīs melodijas skaņās ekrānā skatītāji ieraudzīja deju duetu, tas bija viens no pirmajiem pāru rokenrola paraugdemonstrējumiem. Šo jauno dejas variantu skatoties, sāka dejot visa Amerika, un pēc tam arī Eiropa. Sākot no 50-tajiem gadiem sāka rīkot patstāvīgus deju rokenrola konkursus.
Tradicionālas rokgrupas sastāvā spēlē šādi instrumenti: solo ģitāra, ritma ģitāra, bass ģitāra, bungas (ar daudzajiem izņēmumiem, protams). Rokenrola mūzikā bieži vien tiek izmantoti arī citi instrumenti, piemēram, klavieres vai saksofons. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1342100
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties