Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:480531
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rīga sāka veidoties 12. gs. Starp Rīdzenes upīti un Daugavu. Šai vietā atradās divi ciemi, kapulauks un Rīgas osta, kuru izveidoja Rīdzenes paplašinājumā. Kā liecina arheoloģiskie izrakumi, abos ciemos bija attīstīta amatniecība, tirdzniecība, zvejniecība un lopkopība. Ar to nodarbojās vietājie un zemgaļi.
12. gs. b. Daugavas lejtece arvien biežāk apmeklēja vācu tirgotāji. Tie vēlējās kļūt par Austrumeiropas un Rietumeiropas starpniekiem. Tirgotājiem sekoja krustneši. 1198. g. pie Rīgas kalna notika kauja, kurā lībietis Imants nodūra vācu bīskapu Bertoldu. Šai sakarā Latviešu Indriķa hronikā minēts Rīgas ciems un pavēstīts, ka šā ciema “laukā tiks celta pilsēta”.
1201. g. bīskaps Alberts pārcīla savu rezidenci no Ikšķiles uz jaunceļamo Rīgu, kurai piešķīra tuvējās Rīdzenes upītes nosaukumu. 1201. g. uzskata par Rīgas dibināšanas gadu (kaut gan “Atskaņu hronikā” minēts arī 1198). Rīgā apmetās uz dzīvi vācu tirgotāji un namnieki. Nocietinātā pilsēta kļuva par agresijas bāzi pret Baltijas tautām. Tāpēc tā pedzīvoja vietējo cilšu uzbrukumus (lībieši 1206, kurši 1210). Par rīdzinieku galveno nodarbošanos kļuva tirdzniecība un amatniecība. Rīga iestājās Hanzas tirdzniecības pilsētu savienībā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1114509
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties