Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:542713
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  RĪGAS FONDU BIRŽA    4
2.  RĪGAS FONDU BIRŽAS VĒSTURE UN ATTĪSTĪBA    7
3.  RĪGAS FONDU BIRŽAS DALĪBA OMX GRUPĀ    16
4.  BALTIJAS VALSTU FONDU BIRŽU VĒRTSPAPĪRU SARAKSTI    17
5.  PĀRSKATS PAR NOTIKUMIEM RĪGAS FONDU BIRŽĀ 2007. GADĀ    19
Darba fragmentsAizvērt

Iemesli, kāpēc uzņēmumi kļūst publiski un kotējas biržā, katram uzņēmuma var būt savi, bet visbiežāk iemesls ir vajadzība pēc finanšu resursiem. Publisks vērtspapīru tirgus dod pieeju kapitālam, kā arī nodrošina uzņēmumam un tā īpašniekiem virkni citu labumu.
Rīgas Fondu birža piedāvā arī dažādus informācijas izplatīšanas risinājumus, kas palīdz uzņēmumiem uzlabot investoru attiecības ceļā uz lielāku uzņēmuma vērtību un likviditāti.
Biržas misija ir sekmēt valsts ekonomikas attīstību, iesaistoties konkurencē par kapitāla piesaisti Latvijas vērtspapīru tirgum.
Lai ieguldītājs varētu saņemt pilnīgu informāciju un attiecīgi orientētos katrā konkrētajā tirgus situācijā, Rīgas Fondu birža pieprasa, lai uzņēmumi, kuru vērtspapīri tiek tirgoti biržā, atklātu visu nepieciešamo informāciju par savu saimniecisko darbību un publiskotu to.
Birža uzrauga savus biedrus - bankas un brokeru sabiedrības, kas biržā veic darījumus ar vērtspapīriem.
Rīgas Fondu biržā kotētie uzņēmumi saņem visas priekšrocības un iespējas, ko sniedz finanšu kapitāla tirgus. Birža nodrošina pakalpojumus, kas veicina un uzlabo tirdzniecību ar emitenta vērtspapīriem, uzlabo uzņēmuma saimnieciskās darbības efektivitāti un caurspīdīgumu, paaugstina klientu konkurētspēju un veicina ekonomisko izaugsmi.

Rīgas Fondu birža ir institūcija, kas nodrošina infrastruktūru vērtspapīru tirdzniecībai, kā arī vienādus tirgus noteikumus un vienlīdzīgu tirgus informācijas pieejamību visiem ieguldītājiem. (Vērtspapīru tirgus un …, b.g.)
Rīgas Fondu birža ir vienīgā licencētā fondu birža Latvijā. Rīgas Fondu biržas galvenais uzdevums ir nodrošināt iespēju tirdzniecībai ar publiskā apgrozībā esošiem vērtspapīriem, kā arī gādāt par to, lai tirgus būtu atklāts un caurspīdīgs, lai visiem ieguldītājiem tirgus informācija būtu vienādi pieejama. (Vērtspapīru tirgus …, b.g.)
Biržas misija ir sekmēt valsts ekonomikas attīstību, iesaistoties konkurencē par kapitāla piesaisti Latvijas vērtspapīru tirgum. (OMX grupa b.g.)
Biržā darbojas ieguldītāji, kuriem ir brīvi finansu līdzekļi un vēlme gūt peļņu. Uzņēmumi, kuri vēlas piesaistīt papildus kapitālu, un biržas biedri - bankas un brokeru sabiedrības, kuri darbojas kā starpnieki ieguldītāju vārdā un nodrošina vērtspapīru pirkšanu un pārdošanu, izmantojot elektronisku tirdzniecības sistēmu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121602
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties