Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:301962
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jau senajos laikos tirgotāji satikās noteiktās vietās un mainījās ar precēm. Tomēr vēl viduslaikos šāda tirdzniecība starp attālām valstīm un pilsētām bija lēna un neaktīva. Viduslaikos lielāko Eiropas pilsētu centrālajos laukumos notika organizēti gadatirgi, kuros varēja salīdzināt un noteikt labākās preču cenas. Salīdzinot ar mūsu dienām, šodienas biržas, pēc būtības, rada tādus pašus nosacījumus un nodrošina tādas pašas iespējas kā viduslaiku gadatirgi. Atšķirība ir vienīgi tāda, ka šobrīd tirgojamie produkti un tirgošanās nosacījumi ir citi, un šodien visiem biržu darbiniekiem obligāti nav jāatrodas vienkopus. Pietiek, ja darbinieka dators ir pieslēgts attiecīgajai sistēmai. Tomēr biržas kā centralizētas tirgus vietas ar īpašiem tirdzniecības un norēķinu noteikumiem būtība ir palikusi nemainīga cauri gadu simtiem.
Pirmie biržu darījumi saistās ar manufaktūru un ārējās tirdzniecības attīstību Itālijā 15. - 16. gs. un intensīvu vekseļu apgrozību Nīderlandē Briges pilsētā. Tirgotājiem bija neērti atrasties uz ielas vai kafejnīcās, kur parasti tika slēgti tirdzniecības darījumi un kārtotas citas komerciāla rakstura lietas, īpaši Marseļas tirgotāji īpaši pieprasīja sev tādu vietu, kas kalpotu tiem par tikšanās telpu. Pirmo reizi kaut kas līdzīgs biržai radās Briges pilsētā. Tur bija Van der Burse dzimtai piederoša viesnīca "Burse", uz kuru tirgotāji brauca, apmetās tajā, uzzināja jaunumus un slēdza darījumus. No šīs dzimtas vārda ir cēlies apzīmējums "birža".…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties