Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:944697
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Ņemot vērā, ka patriotisma galvenās iezīmes ir „savas dzimtenes, valsts mīlestība, kā arī darbošanās tās labā, aizstāvot to kā darbos, tā arī vārdos”, kā arī tas, ka „īstu patriotismu nespēj iespaidot ekonomika, politiskās norises, dzīves vieta ārzemēs, tautiešu savstarpējās attiecības”, nevarētu pilnībā piekrist tam, ka Rīgas „Dinamo” komandas dalībnieki ir patrioti. Tomēr tas lielākā mērā ir bizness un gandrīz viss notiek naudas pelnīšanas, kā arī slavas iegūšanas nolūkos. Pēc rakstu analīzes par to spriest būtu grūtāk, it īpaši pēc pirmā raksta, jo paši komandas dalībnieki sevi uzskata par patriotiem, pamatojot to, ka hokejs ir Latvijai devis lielu ieguldījumu. Jā, tas nesis valsts karogu, dažādas lietas, kas ir valsts karoga krasās, taču – vai paši komandas dalībnieki arī sirdī jūtas patrioti? Vai viņi būtu spējīgi atdot visu, ziedot sevi, savu bagātību, lai kalpotu tikai valsts labā, lai izdarītu ko labu tai. Nedomājot par sevi? Atbildes uz šo jautājumu var būt ļoti strīdīgas, tāpat kā pats patriotisma jēdziens un tā nozīme, jo īstenība tas ir ļoti stingri noteikts, ka patriots darbojas valsts labā, nevis savā. Nedomāju, ka visi Rīgas „Dinamo” dalībnieki to spētu un gribētu. Savukārt Artūrs Irbe atzīst, ka viņš jūtas daudz labāk citur, nevis Latvijā, jo Latvija viņš neesot bijis novērtēts. Ja viņš būtu Latvijas patriots, tad tā neteiktu. Patriots paliktu valstī, nedomājot par to, kā viņu novērtē un darītu visu, lai palīdzētu tieši valstij.
Arī rakstu komentāri apliecina to, ka lielākā daļa neuzskata Rīgas „Dinamo” par patriotiem. Tas viss ir biznesa labad. Jā, varbūt cilvēki nav patrioti. Bet kas gan tas ir, kad mēs visi kopā sekojam līdzi katrai lielajai spēlei, kad nesam valsts karogu, kad dziedam himnu hokeja laikā, kad nēsājam Rīgas „Dinamo” T-kreklus, cepurītes vai vēl kaut ko līdzīgu? Es domāju, ka tieši tas ir patriotisks, šīs sajūtas, šīs lietas un vienotības sajūta, bet nevis cilvēki. Tagad ļoti grūti sameklēt patriotiskus cilvēkus, un, lielākais, ko mēs varam, ir būt kopā, justies vienotiem, skatoties uz visu, kas saistīts ar mūsu valsts simboliku, ar vārdu „Latvija”, un tik un tā tas ir nenoliedzami, ka visvairāk mēs izjūtam šo patriotismu sevī v ai citos tieši Valsts svētkos un hokeja laikā. Tātad, pat ja hokeja komandas dalībnieki nav īstenībā tādi patrioti, par kādiem sevi piesaka, tad tomēr viņi tieši ir šie tēli, kas liek mums tā domāt un justies vienotiem kā latviešu tautai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties