Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:442815
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Ugunsgrēks dzīvoklī    3
3.  Kā būtu, ja būtu    5
4.  Tālruņu numuri, kuri ir jāzina    6
5.  Secinājumi    7
6.  Izmantotās literatūras avotu saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā referāta tēmai bija jābūt par situāciju, kas apdraud cilvēka drošību un veselību, es izvēlējos aprakstīt kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā, kurš izceļas dzīvojamās telpās. Es mēģināšu aprakstīt kā pareizi rīkoties šādā situācijā un arī aprakstīt situāciju no otras puses, kad cilvēka nepareizās rīcības dēļ rodas lieli zaudējumi, kuri skar gan cilvēka veselību, gan īpašumu. Cilvēkiem ir jābūt informētiem kā rīkoties ārkārtas gadījumos, lai garantētu maksimālu drošību gan sev, gan apkārtējiem.

UGUNSGRĒKS DZĪVOKLĪ
Ja ugunsgēks izceļas daudzstāvu mājā kādā no dzīvokļiem dzīvojamajā istābā, kurā atrodas cilvēki. Precizējot, ka dzīvoklis atrodas otrajā stāvā un tajā ir viens iemītnieks. Tad pirmais, kas viņam būtu jādara, tad tas ir nekrists panikā, bet novērtēt situāciju – cik tālu un kur ir izplatījušās liesmas, ja liesmas ir mazas un aizdegšanās platība arī ir neliela, tad cilvēks pats var nodzēst liesmas ar ūdeni vai apslāpēt tās ar blīva audekla gabalu, segu vai galdautu vai, ja mājās atrodas ugunsdzēšanas putas, tad ar tām var nodzēst uguns liesmas. Jāņem vērā, ka ar ūdens- putu vai gaisa-putu ugunsdzēsības aparātiem kategoriski nedrīkst dzēst aizdegušās elektroierīces. Ja ir aizdegusies kāda elektroierīce vai sadzīves elektroiekārta, tad pirmais, kas ir jādara, tad tā ir jāatvieno no elektrotīkla un jācenšas apslāpēt liesmas ar blīvu audekla gabalu, vislabāk ir izmantot vilnas vai kokvilnas auduma materiālus, bet nebūtu vēlams izmantot sintētiskā auduma audeklus kā dzēšanas līdzekli. Maksimālais laiks, lai paša spēkiem censtos apslāpēt liesmas ir 90 sekundes, ja dzēšana notiek ilgākā laika periodā, tad tas var radīt papildus risku gan sev, gan apkārtējiem cilvēkiem.
Galvenais, lai nesāktos panika, jo panikas gadījumā situāciju var padarīt vēl bīstamāku gan sev, gan apkārtējiem. Vēl viens norādījums, kas nebūtu pareizi darāms, tad tas ir mēģināt nodzēst liesmas ar miltiem, jo tie var uzliesmot un radīt eksploziju, jo tie ir sausi un irdeni.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties