Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:303711
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kontā ,,ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšana" atspoguļojas papild kapitāla kustība, mainoties ilgtermiņa ieguldījumu vērtībai sakarā ar to pārvērtēšanu. Saskaņā ar spēkā esošajiem likumdošanas un normatīvajiem aktiem lēmumu par pamatlīdzekļu pārvērtēšanu ir tiesīgs pieņemt firmas vadītājs.
Pamatlīdzekļu un ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšana notiek pamatojoties uz likuma „ Par uzņēmumu gada pārskatiem ", kur ir noteikts, ka pamatlīdzekļu un
ilgtermiņa finansu ieguldījumu novērtējumu drīkst palielināt, ja šāds vērtības palielinājums ir ilgstošs; tāpat drīkst pazemināt ilgtermiņa ieguldījumu novērtējumu, ja samazinājums ir nozīmīgs un ilgstošs. Ilgtermiņa ieguldījumu novērtējuma palielinājumu iegrāmato konta 3130 "Ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezerve" kredītā. Savukārt nolietojuma summas pieaugums jāgrāmato konta 3130 debetā. Ja šādam agrāk piecenotam objektam vēlāk vērtību samazina, tad samazinājumu iegrāmato kā pamatlīdzekļu uzskaites kartītē, tā arī konta 3130 debetā. Turpretī, ja objekta vērtība nav agrāk bijusi palielināta pārvērtējot, bet nākas to samazināt, piemērojoties atjaunošanas vērtības samazinājumam, tad vērtības samazinājumu nedrīkst norakstīt uz 3130 konta debetu, bet tas jānoraksta uz 8410 konta "Ārkārtas izdevumi" īpašu iedaļu "Ārkārtas nolietojums". Piemērs.
Firmā pieņemts lēmums pārvērtēt pamatlīdzekļus atbilstoši augstākajai vērtībai un atspoguļot vērtības pieaugumu bilancē par pārskata periodu, izveidojot pārcenošanas rezervi pašu kapitālā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties