Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:910456
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Bet tā kā parastiem cilvēkiem situāciju nav iespējams mainīt es beigšu apskatīt iztikas minimumu un pāriešu pie Eiropas valstu minimālas algas apskata, lai salīdzinātu, kādu vietu starp tām aizņem Latvija.
„Pēc Eiropas Savienības statistikas biroja "Eurostat" apkopotajiem datiem Latvijā šāgada sākumā bija ceturtā zemākā minimālā darba alga to 20 Eiropas Savienības (ES) valstu vidū, kurās ar likumu ir noteikts minimālās algas apmērs.
2010. gada janvārī minimālā darba alga Latvijā bija 254 eiro (180 latu) - vēl zemāks šis rādītājs bija tikai Lietuvā 232 eiro (163 lati), Rumānijā 142 eiro (108 lati) un Bulgārijā 123 eiro (86 lati).
Augstākā minimālā darba alga Baltijā tika maksāta Igaunijā - 278 eiro (195 lati).
Visas ES mērogā vislielākās minimālās algas bija Luksemburgā (1683 eiro jeb 1183 lati), Īrijā (1462 eiro jeb 1027 lati) un Nīderlandē (1408 eiro jeb 990 latu). Salīdzinājumam - Amerikas Savienotajās Valstīs minimālā alga šā gada sākumā bija 872 eiro (613 latu).” [2]
Šis salīdzinājums nenes nekādu prieku Latvijas iedzīvotājiem, ļaujot saprast, kāda dzīves kvalitāte ir citās valstīs, un vēl vairāk pārliecinot par to, ka mūsu valstī diemžēl cilvēks neko nenozīmē, ja viņam ļauj katru dienu nevis dzīvot, bet izdzīvot. Šis salīdzinājums vilina cilvēkus braukt prom, lai nodrošinātu sev normālu nevis minimālo iztiku, kā arī palīdzēt savai ģimenei, kas palika Latvijā. Protams, jāņem vērā, ka cenas dažādās valstīs var atšķirties, tāpēc arī ir nepieciešamas dažādas naudas summas. Kā piemēru es varu pievest, ka Lielbritānijā mājas īre (mazā mājiņa Londonā 4.-5. zonā => tālu no centra) maksā vismaz ap 800£, kas protams ir daudz vairāk nekā pat lielā dzīvokļa vai mājas īre Latvijā un konkrēti Liepājā, jo neesmu redzējusi šādas cenas. Bet savukārt, pārtikas un apģērbu cenas Latvijā ir tuvas citām Eiropas valstīm, kur algas ir daudz lielākas. To visi zina un saprot, pat nav jāsalīdzina čekus.
Tātad, situācija Latvijā ar darba algām liek cilvēkiem meklēt, kur viņi var nopelnīt, kur alga ir atkarīga tieši no cilvēka vēlmes strādāt. Tā kā Eiropā nav robežu Latvijas pilsoņiem, viņi ļoti bieži nolemj braukt un strādāt citā valstī, maksājot nodokļus no savas algas citas valsts kasē, kas nebūt neuzlabo situāciju mūsu valstī. Mūsu valstī nepaliek ne darba spēks, ne ienākumi no iedzīvotājiem nodokļu veidā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1241395
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties