Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:665463
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No cilvēkiem netraucētā dabā notiek visai pilnīga vielu aprite. Tas ir secīgu procesu kopums, kurā notiek vielu rašanās, pārveidošanās un sabrukšana, līdz ķīmiskie elementi atgriežas sākotnējā stāvoklī un viss var sākties no jauna. Tātad augi, būdami stacionāras dzīves būtnes, kopā ar augsnes mikroorganismiem pilnīgi izmanto paši savus atkritumus. Šāda aprite veido augu dzīves telpas ilgstoši līdzsvara pamatus. Turklāt, ja nebūtu vielu aprites, daba drīz vien būtu noplacināta un rūpniecībai trūktu izejvielas.
Pazīstama ir hipotēze , ka šie miljonu gadu gaitā pārbaudītie dabas aprites likumi un mehānismi ir izmantojami arī cilvēku dzīves apritēs. Gaiss, ūdens, pārtika, kurināmais, kā arī izejvielas dažādām rūpniecības nozarēm – tas viss cilvēkam ir nepieciešams viņa eksistencei un produkcijas ražošanai un tiek iegūts no dabas. Turklāt visas dabas parādības un resursi cilvēka dzīvē ir ļoti daudznozīmīgi. Tāpēc, izmantojot dabu, jāņem vērā visdažādāko tautsaimniecības nozaru vajadzības un arī pašas dabas atjaunošanās spējas.
Lai pilnvērtīgāk un kvalitatīvāk aizsargātu dabu un tādējādi sabiedrību nodrošinātu savai pastāvēšanai normālu vidi, optimālus dzīves apstākļus, ilgtspējīgu jeb līdzsvarotu attīstību, vienmēr jāatceras viens no dabas saimniecības pamatpostulātiem: pārdomāta un taupīga dabas resursu izmantošana ir vislabākā vides aizsardzības metode.
Ilgtspējīga attīstība ir cilvēces ilglaicīgas darbības politikas koncepcija. Pirmo reizi oficiāli definēja G. H. Bruntlandes vadītājs ANO Vides un attīstības komisijas (1987)darba noslēguma dokumentā „Mūsu kopīga nākotne”. Sabiedrības ilgtspējīga attīstība tātad ir tādas attīstības nodrošināšana, kas apmierina tās pašreizējās vajadzības, nesamazinot iespējas nākotnes paaudzēm apmierināt viņu vajadzības. Ilgtspējīgas attīstības mērķi ir :
ekonomisko, sociālo un ekoloģisko sistēmu harmonija;
dabas resursu saglabāšana un saprātīga izmantošana;
cilvēkiem garantēta drošība un veselība.
Tātad ikvienas valsts stabilas un līdzsvarotas attīstības pamatā ir tās ekonomiskās, sociālās jomas un dabas vides interešu saskaņotība. Turklāt attīstīta ekonomika, harmoniska sabiedrība un veselīga vide ir nepieciešamie priekšnosacījumi sekmīgai katra iedzīvotāja un valsts attīstībai kopumā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties