Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:156915
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai palielinātu Latvijas konkurētspēju pasaules tirgū ilgtermiņa posmā, manuprāt, ir jāizstrādā Latvijas ilgtermiņa ekonomiskā stratēģija, kur par galveno valsts ekonomiskās politikas mērķi jāizvirza attīstīto valstu dzīves standartiem atbilstoša valsts iedzīvotāju labklājības līmeņa sasniegšana pārskatāmā nākotnē.
Stratēģijā jāuzsver, tā ka nepieciešams uzturēt stabilu makroekonomisko vidi, nepārvēršot to par pašmērķi noteiktu kritēriju izpildei, bet veidojot to kā nepieciešamu nosacījumu ilgtermiņa līdzsvarotās izaugsmes nodrošināšanai. To var panākt, īstenojot saskaņotu fiskālo un monetāro politiku, arvien lielāku uzmanību pievēršot mehānismu izveidei, kas ļautu pielāgoties negaidītām, nejaušām vai paredzamām nelabvēlīgām ietekmēm, lai mazinātu ekonomisko ciklu svārstības.
1) Taču sākt savu darbu gribu ar cilvēkresursiem un manu redzējumu, kā attīstīt un risināt problēmas šajā jomā.
Pats primārais – demogrāfiskais stāvoklis. Latvijā ar nedaudz mainīgiem datiem, tas jau vairākus gadus ir negatīvs. Priekš tik mazas valsts un ar tik lielu pensionēto iedzīvotāju skaitu, tā ir ļoti liela problēma. Nākotnē šī problēma var radīt pamatīgu slodzi uz darba aktīvajiem iedzīvotājiem.
Mans ieteikums ir vēl vairāk palielināt pabalstus, ne tikai vienreizīgos, bet ikmēneša ģimenēm ar bērniem, jauno ģimeņu izglītošana. Manuprāt ir jāturpina paaugstināt iedzīvotāju pirktspēja. Ar to es domāju ne tikai vidējo algu palielināšanu, bet galvenokārt minimālo algu, pensiju, pabalstu palielināšanu. Kāpēc? Tāpēc ka ienākumi līdz 100Ls jebkurā gadījumā paliks tepat Latvijā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties