Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:346173
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izvēloties darbības sfēru savam uzņēmumam, kā arī vietu, kurā tas atradīsies, es domāju par to, lai atrisinātu vienu no problēmām manā pilsētā. Es izvēlējos Balvu pilsētu, jo tā ir mana dzimtā pilsēta un tur ir ļoti maz tādu vietu, kur cilvēks vakarā vai arī dienas laikā varētu pasēdēt kopā ar saviem draugiem vai paziņām. Balvos ir 8109 iedzīvotāji, no kuriem ļoti liela daļa ir cilvēku, kas vēlas vakarus pavadīt kaut kur kopā ar draugiem, nevis sēžot mājās, tāpēc mana biznesa plāna ideja ir atvērt restorānu Balvu pilsētā. Iemesls, kāpēc es izvēlējos tieši šo nozari ir tas, ka Balvos ir ļoti maz gan kafejnīcu, gan restorānu.
Šajā darbā ir ieplānots izpētīt manus iespējamos konkurentus Balvu pilsētā, un noteikt restorāna nepieciešamību Balvu pilsētā. Galvenie informācijas avoti tiks meklēti no Interneta resursiem, kā arī tiks apmeklēta Centrālā statistikas pārvalde.
Restorāni pieder pie mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Latvijā mazie un vidējie uzņēmumi tāpat kā citur Eiropā veido lielu tautsaimniecības daļu, un tiem ir nozīmīga loma iekšzemes kopprodukta radīšanā un nodarbinātībā. Pēdējo gadu statistika liecina par tendencēm jaundibināto uzņēmumu skaita pieauguma ziņā – Lursoft pieejamā statistika rāda, ka 2003. gadā kopumā ir reģistrēti 7690 jaundibināto uzņēmumu.
Bāru un restorānu nozare ( šajā nozarē ietilpst arī izklaides programmas, kas ir bāru pakalpojumu sastāvdaļa, tajā skaitā arī naktsklubi ar kodu 55.40 pēc NACE klasifikācijas Balvos ir slikti attīstīta, kaut arī nav ne mazāku šaubu par pieprasījuma esamību šajā jomā. Pilsētā ir tikai 1 restorāns un 4 kafejnīcas. Lielākā daļa kafejnīcu un vienīgais restorāns Balvos strādā līdz pulksten 23.00. Mūsu vienīgais restorāns atrodas pilsētas nomalē, ejot ar kājām tas ir pārāk tālu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties