Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:939134
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mākslas pasaule ir ļoti plaša. Un ieiet tajā nav nemaz tik viegli. Tas prasa nopietnu sagatavošanos. Ne katrs cilvēks uzreiz var uztvert, izjust un saprast mākslas darbus.
Bet cilvēki ar to arī atšķiras no dzīvniekiem, ka tiem ir tieksme uz mākslu. Jau senākajos laikos, kad cilvēks vēl nemācēja par runāt, viņš jau zīmēja uz alu sienām un klintīm. Sākumā šie zīmējumi bija ļoti shematiski un primitīvi, bet laika gaitā tie attīstījās.
Senajā Ēģiptē cilvēki zīmēja ļoti īpatnējas cilvēku figūras: ķermenis frontālajā projekcijā, bet kājas un galva vērsti uz sāniem. Bet jau Grieķijā tiek radīti patiešām īsti mākslas darbi: ļoti realistiskas skulptūras, izcilas arhitektūras celtnes u.c.
Agrīno viduslaiku Eiropā māksla nav visai attīstīta. Bet tieši Eiropā vēlāk uzplaukst ”renesanse”-atdzimšana. Māksla kļūst ļoti populāra, triumfē mākslinieki ģēniji. Bet ne visi labi mākslinieki tiek atzīti uzreiz. Liela daļa mākslinieku kļūst slaveni tikai pēc viņu nāves.
Bet tas viņus neapstādina. Neskatoties neveiksmēm un dažkārt pavisam nabadzīgu dzīvošanu, šādi cilvēki velta savu dzīvi mākslai. Un tad pēkšņi viņu gleznas ievēro. Tās kļust populāras, par tām maksā dārgu naudu, tās krāj bagātākie cilvēki.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties