Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:355164
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Apskatāmais temats ir par renesanses Venēciju. Ar renesansi mēs saprotam laikposmu atsevišķu Eiropas valstu kultūras un ideoloģijas attīstībā, kas raksturojams ar spožu zinātnes, mākslas un literatūras uzplaukumu (Itālijā 14. – 16. gs., citās valstīs 15. – 16. gs). Šā posma kultūrai, atšķirībā no iepriekšējā – gotikas posma, ir izteikti laicīgs raksturs. To noteica topošās pilsētu buržuāzijas aktivitāte, kā arī idejas, ko izplatīja humānisma pārstāvji. Renesanses laiks ietver sevī daudzas lietas, līdz mūsdienām ir saglabājušās vairākas liecības – arhitektūrā un mākslas darbos. Venēcijā renesanses laikā darbojās vairāki ievērojami mākslinieki, vairāki no viņiem bija venēciešu renesanses glezniecības pamatlicēja Džovanni Bellini skolnieki. Venēcijā šajā laikposmā uzcelti arī ļoti daudzi arhitektūras pieminekļi.
Jāmin fakts, ka vienotas un centralizētas Itālijas valsts šajā laikposmā vēl nebija. Venēcija pastāvēja kā atsevišķa valstiņa, kuras sastāvā ietilpa ne tikai tā teritorija, kuru mēs pazīstam, kā pilsētu, kas uzbūvēta uz 118 salām, bet arī Veneto novads, ar tā lielāko apdzīvoto vietu – Paduju, kā arī teritorijas gar Adrijas jūras piekrasti. (sk.1.att.). Tā bija tipiska jūras valsts, viena no tā laika bagātākajām valstiņām. Tai piederēja tālaika spēcīgākā flote, ar kuras palīdzību tika kontrolēta visa Vidusjūras austrumu piekraste un apsteigta tās gadsimtiem senā konkurente – Dženova.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1187036
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties