Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:549870
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tautas, kuras ienāca Ēģiptē kā klejotāji vai iekarotāji, parasti ātri asimilējās(padarīja sevi līdzīgu, uzņēma) un nerādīja īpašas izmaiņas ēģiptiešu izskatā.
Parastie vienkāršo ēģiptiešu apģērba gabali bija gurnauts vai garš krekls. Dažreiz cilvēki strādāja pilnīgi kaili. Uz galvas nereti nēsāja galvassegu ar pagarinājumu, kas pasargāja kaklu no apdegšanas saulē. Ēģiptieši lielu nozīmi piešķīra ārējam izskatam, sievietes krāsoja lūpas, un iezīmēja melnu acu kontūru, kā sievietes tā vīrieši kopa savu ādu un matus, jo ķermeni uzskatīja par gara mājvietu. Tam pievērsa sevišķu uzmanību gan dzīvam esot, gan it sevišķi, sagatavojot to nāvei-balzamējot(ievadot miruša cilvēka ķermenī konservējošas vielas, lai to pasargātu no trūdēšanas) un mumificējot.
Balzamēšanai bija vairāki veidi atkarībā no personas maksātspējas. Augstmaņu un faraonu balzamēšana ilga vairākas nedēļas un prasīja augstu meistarību. Katrs no balzamētājiem pārstāvēja kādu dievību. Darbu vadītājs uzlika sev Anubisa šakāļa masku. Iekšas tika izņemtas un mumificētas atsevišķos traukos ar vāciņiem. Ķermenis tik turēts īpašā maisījumā, tad satīts ar auduma gabaliem un sveķiem. Mūmijas pēc balzamēšanas varēja glabāties tūkstošiem gadu. Daudzas no tām atrodamas dažādos pasaules muzejos.
Mans secinājums ir tāds, ka senās Ēģiptes kultūra un reliģija ir ļoti plaši jēdzieni. Lai tos minimāli pārzinātu ir jāvelta daudz laika, nerunājot par senās Ēģiptes kultūras, reliģijas, mitoloģijas u.c. pārzināšanu. Mani vienmēr ir interesējusi senā Ēģipte, tā piesaista ar savu mistiku, atšķirīgumu, krāšņumu un noslēpumiem par visu tekstā iepriekš minēto. Visnotaļ nozīmīgākie sasniegumi senajā Ēģiptē bija apūdeņošanas ierīces, papiruss, Kuģu būve, astronomijas zināšanas, kalendārs, Saules un ūdens pulksteņi, algebra, ģeometrija, aritmētika, anatomija, medicīna, mirušo balzamēšana, Hieroglifiskā rakstība, arhitektūra.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1232737
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties