Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:529742
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Sekmīgs apmaiņas process, sekmīga ražotāja vai patērētāja mērķu realizācija ir atkarīga no tā, kuram ir spēcīgākas pozīcijas. Attiecības starp tiem abiem var būt dažādas un tās ir atkarīgas no nozares, produkta un konkurētspējas, bet tomēr ārvalstīs uzskata, ka patērētājam ir pārspēks. Tas nozīmē, ka ražotājam ir vairāk jāpiepūlas, lai sasniegtu savus mērķus. Ir nepieciešamas ne tikai sekot līdzi tirgus situācijai, bet arī aktīvi tajā piedaloties mainīt to.
Ražotājam ir sistemātiski jāpēta un jāanalizē cilvēku vēlmes un vajadzības un jāmeklē vislabākie viedi kā šīs vēlmes apmierināt. Tādēļ arī nereti jauni produkti rodas tieši sociāli – ekonomiskās attīstības rezultātā, tas nozīmē jārada produkts (piem., trauku mazgājamā mašīna), kas ekonomē laiku un izmaksas par šādu pakalpojumu, kā arī produktam jābūt izturīgam, ar mērķi ieekonomēt remonta izmaksas.
Atšķirībā no patērētāja, profesionālie pārdevēji apzināti cenšas uzlabot savas pozīcijas tirgū, izmantojot atbilstošās zinātnes, lēmumu pieņemšanā un plānošanā izmanto izstrādātās metodes, kā arī izmanto speciālistu palīdzību un citus līdzekļus, lai veiksmīgāk varētu piedāvāt savu produktu. Galvenais ir informācija, mārketinga instrumentu pielietojums, mārketinga procesa organizēšana un kontrole. Ja tirgus tiek precīzi izpētīts un tam tiek piedāvāts atbilstošs produkts (izskats, nosaukums, īpašības, piedāvātais sortiments tirdzniecībā, cenu politika un pārdošanas metodes, reklāma utl.), tad bieži vien arī tiek sasniegts plānotais realizācijas apjoms ar pārdevēja piedāvātajiem noteikumiem. Jāpiezīmē, ka ne vienmēr galvenais ir cena.
Darbs ar produktu ir svarīgs mārketinga ierocis cīņā ar konkurentiem. Tā kā vairumā gadījumu tirgus ir piesātināts ar preci, ir grūti to realizēt nepieliekot nekādas pūles. Jebkurš uzņēmējs cenšas mazināt konkurenci un nepieļaut piederošās tirgus daļas samazināšanos. Viens no efektīvākajiem, bet arī grūtākajiem veidiem ir jauna produkta izstrāde. Šāda stratēģija, ja tā ir sekmīga, dod firmai priekšrocības un jaunu tirgu iekarošanas iespējas. Kā arī kompānijai ir iespēju mēģināt iekļūt pazīstamos un augošos tirgos.
Pircējs vērtē produktu ņemot vērē labumu, ko viņš iegūs un izmaksas par ieguvumu. Produkta lietderība, no patērētāja viedokļa, ir tā iespēja atrisināt īpašas vajadzības. Un šī lietderības novērtējums nereti ir atkarīgs ne tikai no produkta tehniskiem fiziskiem, ķīmiskiem rādītājiem, bet arī no informācijas psiholoģiskas uztveres. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1111136
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties