Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:570762
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Reklāmas nozīme mūsdienās    5
2.  Preces virzīšana tirgū kā tirgvedības kompleksais elements    7
2.1.  Virzīšanas tirgū būtība    7
2.2.  Virzīšanas tirgū elementi    9
3.  Reklāmas būtība, plānošana un veidošana    11
3.1.  Reklāmas jēdziens un attīstība    11
3.2.  Reklāmas veidi un uzdevums    13
3.3.  Reklāmas mērķi    17
  Secinājumi    22
  Priekšlikumi    23
  Izmantotā literatūra    24
Darba fragmentsAizvērt

Šī darba tēma ir reklāmas loma preces virzīšanas sistēmā. Temats ir aktuāls, jo pēdējos desmit gadus Latvijas sabiedrība ir strauji mainījusies. Notikušas pārmaiņas sociālajā, politiskajā un ekonomiskajā laukā. Tas ir izraisījis daudz dažādu jaunievedumu ieviešanu Latvijas sabiedrības dzīvē. Šobrīd arī reklāma ir kļuvusi nozīmīga ikdienas sastāvdaļa un līdzvērtīga vispārēja darbība sabiedrībā. Attīstoties tirgus ekonomikai, reklāma ir kļuvusi par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Sabiedrībā valda uzskats, ka pastāv noteikts varas sadalījums, proti, lēmējvara, izpildvara, tiesu vara un mediju vara. Ja piekrītam šādam viedoklim, tad jāsecina, kā arī reklāmai piemīt noteikta vara. Reklāma ielaužas mūsu dzīvē neatkarīgi no mūsu vēlmēm. Televīzija, radio, periodika, transports, ielas, autostrādes, krūzītes, internets un vēl vesela gūzma vietu un lietu peldas reklāmas raibumā.
Kā atsevišķas reklāmas, tā arī reklāmas tirgus Latvijā ir īpatnējs, un tikai lēnām šis tirgus sāk pakļauties likumsakarībām, tendencēm un noteiktai stabilizācijai. Latvijas tirgū ienāk daudz ārzemju kompāniju, katrai no tām ir noteikts devums reklāmas jomā. Tas pats attiecināms uz pašmāju uzņēmējiem un to reklāmdarbību. Šādā situācijā var runāt par noteiktām attiecībām, var analizēt to attīstību – veidojas noteikts reklāmas tirgus.
Latvijā darbības, kas saistītas ar reklāmu, un arī jēdzienus reglamentē Reklāmas likums. Veidojot reklāmu, jāņem vērā, ka tai jābūt likumīgai, patiesai un objektīvai, ka reklāma veidojama saskaņā ar godprātīgu reklāmas praksi, tai jāatbilst godīgas konkurences principiem, reklāmā atļauts, kā to nosaka likumi un citi normatīvie akti, iekļaut tikai tādus paziņojumus vai vizuālus attēlus, kas nepārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas un – galvenais – reklāma nedrīkst maldināt cilvēkus, sabiedrību. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties