Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:647076
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Reklāmas attīstības vēsture   
2.  Reklāmas ietekme uz patērētāju   
2.1.  Reklāmas darbības analīze un tās lomas   
3.  Reklāmas „ēnas puses”   
3.1.  Cīņā ar reklāmas „ ēnas pusēm”   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Reklāma kā ziņojumu izplatīšanas paņēmiens pasaulē ir pazīstama jau sen. To izmanto, lai veidotu uzņēmumu imidžu, nostiprinātu cilvēku nostāju par noteiktu produkta cenu; izplatītu informāciju par produktu pārdošanu; propagandētu noteiktas idejas u.tml. Būdama varens pircēju rīcības motivēšanas ietekmējošs faktors, reklāmas attīstība tajā pašā laikā ir bijusi atkarīga no daudziem apstākļiem: sociāli ekonomiskiem, tehnoloģiskiem, tiesiskiem un, protams, tirgus.
Patērētāja izvēles motivāciju bieži vien grūti iedomāties bez reklāmas līdzdalības, jo reklāma iedarbojas nevis lielākoties uz cilvēka prātu, bet uz cilvēka jūtām. Tai ir spēcīga ietekme uz mūsu rīcību un pat dzīvesveidu.
Reklāmā kā dinamiskā un publiskā forumā, sastopas biznesa intereses, radošā izpausme, patērētāju vēlmes un prasība pēc valdības regulācijas.
No ekonomiskā viedokļa reklāmai ir noteicošā lomas tirgus ekonomikas stimulēšanā, tā veicina konkurenci un līdz ar to padara cenas pieejamākas patērētājiem. No psiholoģiskā viedokļa reklāmai ir saskarsmes loma, kas palīdz cilvēkiem apmierināt savas vajadzības, un kultūras kontekstā reklāma ir viens no kultūras attīstību noteicošajiem elementiem. Tai piemīt arī spēcīga sociāla loma, kas informē sabiedrību par svarīgiem notikumiem. Līdz ar to reklāma veicina sabiedrības kultūras un sabiedrības estētisko vērtību attīstību.
Reklāmas sociālai lomai ir arī otra puse, kas to ir padarījusi par kritikas mērķi – autore uzskata, ka liela daļa reklāmas brīžiem ir tiešām neētiska, jo reklāma nosaka preču cenas un mēdz būt nepatiesa, tā apmāna cilvēkus, vai arī tās mērķis ir viegli ievainojama auditorija.
Īstai un patiesai reklāmai ir savas prasības – tai jābūt vērstai uz konkrētu patērētāju; reklāmā jāpasaka tikai patiesība. Citiem vārdiem sakot, reklāma ir lieliski pateikta patiesība. Taču, diemžēl reklāma ir labvēlīga augsne stereotipu veidošanā nepārliecinātu vai nenobriedušu personību prātos. Kā teicis F. Beigbeders : „ Es tērēju, tātad esmu” ir vērtējama kā negatīva reklāmas loma mūsdienās. Tas nozīmē, ka reklāma dažreiz popularizē uz materiālajām vērtībām balstītu dzīvesveidu, liekot cilvēkam ticēt, ka laimes izjūta ir sasniedzama pērkot.
Gan jaunas tehnoloģijas, gan morāles normu dreifēšana – būtiski maina mūsu dzīvi. Reklāma rada noteiktus sociālos, sadzīves un stila stereotipus, kas nosēžas zemapziņā uz palikšanu. Likums to var ierobežot, bet nevis šo parādību apstādināt, reklāmdevējiem ir jāmēģina iet nevis vieglākais ceļš, bet tas ceļš, kas ir sociāli vērtīgāks mūsdienu sabiedrībā.
Reklāmas loma mūsdienās izpaužas visdažādākajās dzīves sfērās, mēs dzīvojam patērētāju sabiedrībā, tas ir neizbēgams process, tāpēc esam ciešām saitēm saistīti ar reklāmu un tās izpausmes gan labajām, gan sliktajam pusēm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties