Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:924927
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Reklāmas būtība un loma sabiedrībā    4
1.1.  Reklāma    4
1.2.  Reklāmas attīstība    4
2.  Reklāmas mērķi un uzdevumi    6
3.  Reklāmas ziņojumu izstrāde    7
3.1.  Reklāmas ziņojumu izstrādes metodes    7
3.2.  Reklāmas ziņojumu izstrādes pieejas    8
3.3.  Reklāmas ziņojumu izpilde    9
4.  Reklāmas izplatīšanas līdzekļu izvēle    10
4.1.  Dažāda veida reklāmu raksturlielumu vērtējums    10
4.2.  Reklāmas veidu salīdzinošs raksturojums masu informācijas līdzekļos pēc dažādiem kritērijiem    10
5.  Aptaujas rezultātu apkopojums    11
  Secinājumi    15
  Izmantotās literatūras saraksts    16
  Pielikums nr. 1    17
Darba fragmentsAizvērt

Reklāma mūsu dzīvē ir neatņemama sastāvdaļa it sevišķi šajos laikos, kad tehnoloģijas tik ļoti strauji attīstās, tātad arī cilvēkus informēt par attiecīgu preci jeb pakalpojumu ir iespējams daždažādos veidos izmantojot daudzas tehnoloģijas.
Reklāma ir komunikācijas izpausme ar noteiktu personu vai uzņēmumu sniegto informācijas izplatīšanas maksas līdzekļu starpniecību.

Problēma: Televīzijā, radio un citos masu saziņas un informācijas līdzekļi ir pārpildīti ar reklāmām. Pērkot preci bieži vien pircēju izvēle ir neapzināti vērsta reklamētajai produkcijai, tādejādi iegādājoties preci, kura ir biežāk reklamēta. Šī preču izvēle nāk no mūsu zemapziņā sakrātās informācijas, kuru mēs iegūstam reklāmas ietekmē. Reklāmu iespaidā cilvēki pērk vairāk ārzemju izstrādāto produkciju un nepievērš tik lielu uzmanību pašmāju ražojumiem, jo bieži vien Latvijas firmas nespēj atļauties vai arī neprot izveidot, tādu reklāmu, kura piesaistītu patērētāju, tādejādi nesniedzot pietiekamu informāciju par savu piedāvāto produkciju. Reklāma, kura sniedz pārspīlētus solījumus, var vairāk maldināt patērētājus nekā palīdzēt tiem veikt saprātīgu izvēli.

Mūsu darba mērķis ir izpētīt kā reklāmas ietekmē cilvēku izvēli iegādājoties preces.

Hipotēze: Ja kāds produkts tiek biežāk reklamēts, tad cilvēki neapzināti no šīs reklāmas ietekmējas.
Reklāma ir komunikācijas izpausme ar noteiktu personu vai uzņēmumu sniegto informācijas izplatīšanas maksas līdzekļu starpniecību.
Reklāma kā ziņojumu izplatīšanas paņēmiens pasaulē jau pazīstama jau sen. To izmanto, lai veidotu uzņēmuma imidžu, nostiprinātu cilvēku nostāju par noteiktu produkta cenu; izplatītu informāciju par produktu pārdošanu; propagandētu noteiktas idejas utt.
Būdama varens pircēju rīcības motivēšanu ietekmējošs faktors, reklāmas attīstība tajā pašā laikā ir atkarīga no daudziem apstākļiem, no kuriem jāmin:
sociāli ekonomiskie – darbojas dažādi, piemēram, krīzes periodā vairāk reklamē tādas preču īpašības, kā ekonomiskums, lietošanas efektivitāte, turpretī ekonomikas augšupejas periodā lielāku uzmanību pievērš kvalitātei, elegancei;
tehnoloģiskie – palielina reklāmas iespējas un nosaka jaunu formu parādīšanos, piemēram, savulaik televizors, krāsu televizors, kabeļu televīzija, video magnetafoni, datori, utt. Tehnika jūtami ietekmēja reklāmas formu un veidu daudzveidību;
tehniskie apstākļi – var veicināt vai ierobežot reklāmas attīstību, piemēram, aizliegums reklamēt televīzijā tabakas izstrādājumus vairākās valstīs lika izstrādājuma ražotājiem mainīt savas mārketinga programmas un ciest prāvus zaudējumus;
tirgus apstākļi – vārda plašākā nozīmē iekļauj sevī situāciju tirgū, arī konkrētu stāvokli, pircēju rīcību, viņu dzīvesveidu utt., piemēram, ja kāda tirgus segmenta patērētāji skatās konkrētās televīzijas programmas un noteiktā laikā, tad tieši šiem parametriem ir jāpiemēro reklāma.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties