Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:736471
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Jauniešu raksturojums    6
1.1.  Jauniešu psihiskās attīstības raksturojums    6
1.2.  “ES” attīstība jauniešiem    6
1.3.  Jauniešu pamatvajadzību raksturojums    7
2.  Reklāmas raksturojums    9
2.1.  Reklāmas pamatprincipi    9
2.2.  Statistikas dati par reklāmu Latvijā    9
3.  Uztveršanas procesi    11
3.1.  Sajūtas    11
3.2.  Uztvere    11
4.  Praktiskā daļa    14
5.  Pētījuma rezultātu analīze    20
6.  Secinājumi    21
7.  Priekšlikumi    22
8.  Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Veicot zinātniskās pētniecības darbu un cenšoties sasniegt darba mērķi - noskaidrot reklāmas ietekmi uz jauniešiem - darba autori, pētot teoriju, secināja, ka izveidot un publicēt reklāmu nav tik viegli kā tas var likties, reklāmu nevar ātri uztaisīt un ielikt kaut kur internetā vai uz sienas. Ir nepieciešams kārtīgi izpētīt mērķa auditoriju un akcentēt tajā nepieciešamās lietas, kas piesaistīs šo konkrēto auditoriju.
Veicot aptauju un apkopojot tās rezultātus mēs - darba autori - secinājām, ka lai arī lielākā daļa jauniešu aptaujas sākumā apgalvoja, ka neuzticas reklāmai un vērtē to negatīvi vai neievēro to, aptaujas nākamajos jautājumos viņi nonāca pretrunā paši ar sevi, jo atzina, ka tomēr viņi reklāmas ietekmē ir iztērējuši naudu uz nevajadzīgām lietām un, ka bieži paliek atmiņā kāda reklāma vai tās frāze. Šis apstiprināja teorijā izpētīto, ka jaunieši vairāk atbilst pieaugušajam nekā bērnam, jo ar prātu viņi saprot, ka reklāmas ir domātas tikai, lai piesaistītu vairāk pircējus, bet viņu rīcība rāda pretējo, līdz ar to guvām atbildi uz pētījumā izvirzīto jautājumu “Vai un kā reklāma ietekmē jauniešus?” – Jā, reklāma ietekmē jauniešus, liekot viņiem iegādāties nevajadzīgas preces, pat ja viņi apgalvo, ka reklāma viņus neietekmē.
Guvām atbildes arī uz mūsu otro pētījuma jautājumu “Kas jauniešus piesaista reklāmā?”. Reklāmu plakātos jauniešus vairāk piesaista ēdienu reklāmas jeb tā sauktās “fast food” reklāmas. Savukārt no video reklāmām jaunieši dod priekšroku tām, kuras ir izveidotas kā stāsts un, kurās tiek lietoti atpazīstami tēli, piemēram, reklāmā, kuru 67% aptaujātajiem jauniešiem atzina kā uzmanību piesaistošu, kā galvenie varoņi bija kompānijas “Marvel” izveidotie tēli Halks un Ant Man jeb skudrcilvēks, kuri ir plaši pazīstami visā pasaulē.
Lai uzlabotu šo darbu, varētu papildināt aptauju ar labākiem jautājumiem, izmantot ne tikai teoriju latviski un angliski, bet arī citās valodās, tā varētu analizēt vēl vairāku profesionāļu uzskatus un viedokļus, kā arī varētu izmantot vairāk pētījuma metodes, kas varētu palīdzēt iegūt efektīvākus rezultātus.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties