Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:424704
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Reklāmas baneru veidi, to izmantošana    4
2.  Reklāmas baneru izstrāde    7
3.  Ideju realizēšana    10
4.  Reklāmas baneru efektivitātes rādītāji    12
5.  Anketēšanas rezultāti    14
  NOBEIGUMS    16
Darba fragmentsAizvērt

Praktiski jebkurš interneta lietotājs var pateikt, ka baneris ir reklāma internetā. Proti – tas ir noteiktas formas attēls. Biežāk taisnstūra grafisks attēls, biežāk sastopamais ir 468x60 pikseļu, kaut gan pastāv aptuveni desmit baneru formu un izmēru standarti. Baneru izvietošanas galvenais mērķis ir reklāma un informācijas pasniegšana, kā arī atsevišķos gadījumos dažādu aptauju rīkošana. Mūsdienās reklāmas baneris jau kļuvis par ierastu lietu interneta vidē, tomēr nevar apgalvot, ka tas tiek uztverts ar sajūsmu no visām lietotāju grupām.
Internetā ir sastopami vairāki reklāmas baneru veidi – vieni no tiem reklamē pašu mājas lapu, citi reklamē kādu notikumu vai darbību, kas jau ir vai tūlīt būs pieejams konkrētajā mājas lapā. Piemēram, var reklamēt tādu interneta opciju kā SMS sūtīšanu no konkrētās mājas lapas. Ir arī tādi reklāmas baneri, kuri apvieno visas mājas lapas piedāvātās iespējas. Parasti tie ir animēti, kur vienu attēlu nomaina otrs. Par visefektīvāko baneri varētu nosaukt tādu, kurš pastāvīgu mainot informāciju sevī, sniedz topošajam apmeklētājam informāciju par lapas adresi, par tajā ietveramo informāciju un to visu vēl papildina ar skaņu, piemēram, tā ir kāda ausij patīkama skaņa vai balss, kura visu redzēto vēl piedāvā arī dzirdēt.
Reklāmu baneri parasti ir diezgan krāsaini, strauji mainoši grafisko izskatu, krāsu, fonu un pat formu, jo bieži vien ir tā, ka dažādu veidu web lapās reklāmas baneri ir izvietoti viens zem otra un bieži vien var būt arī tā, ka kādā trešās, neatkarīgās personas web lapā viens otram blakus atrodas divu savstarpēji lielāko konkurentu web lapu reklāmas baneri. Šajā gadījumā konkrēto web lapu baneru veidotājiem ir jācenšas, lai apmeklētājs izvēlētos veikt pirmo peles „klikšķi” tieši uz viņa reklāmas banera, nevis uz konkurenta. Reklāmas parasti piesaista savus apmeklētājus ar dažādiem izteicieniem: „Tev tas ir jāredz”; „Nepalaid garām”; „Tu to jau sen esi vēlējies”; „Ekskluzīva iespēja”; „Grandioza iespēja”; „Ienāc – nenožēlosi” – utt.
Gandrīz visas web lapas kādu no saviem reklāmas baneriem ievieto arī savā lapā. Sākotnēji tas varbūt liekas nevajadzīgi, taču bieži vien tieši šī reklāma apmeklētājam atgādina par to, kādā lapā viņš atrodas. Otrā nozīme reklāmai savā lapā ir tādā, ka bieži vien apmeklētājam staigājot pa web lapu ir viegli atgriezties lapas sākumā – index lapā, jo šīs nelielās reklāmiņas no esošās lapas atgriež web lapu sākumlapā.
Ir arī tādas web lapas – bieži vien dažādu firmu vai organizāciju mājas lapas, kuru lapās neattaisnojas banerī reklamētais. Tā, piemēram, lapas baneris uzrāda informāciju, ka konkrētajā mājas lapā ir pieejamai datora ekrānsaudzētāju attēli, taču apmeklējot izreklamēto sadaļu mājas lapā, izrādās, ka tādas iespējas nemaz nav vai arī tā vēl ir tapšanas stadijā. Šos tādus nelielos melus varētu uzskatīt par reklāmas triku, jo vienā ziņā banera veidotājs savu ir panācis – pievilinājis apmeklētāju. Lai gan jūs neatrazdami meklēto pametīsiet lapu, tomēr lapas adrese būs saglabājusies jūsu datora vēsturē. Pastāv arī tādas web lapas, kuru galvenais ienākumu avots ir citu web lapu reklamēšana. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties