Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:792289
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Terminu skaidrojums    3
  Reklāma klasifikācija    4
  Reklāmas komunikācijas process    5
  Reklāmas mērķi    7
  Reklāmas uzbūve    9
  Reklāmas valoda    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Viens no instrumentiem, kā ietekmēt sabiedrības attieksmi un atvieglot izvēli, ir reklāma. Tā ievēro sabiedrībā valdošos stereotipus un nosaka jaunas modifikācijas, diferencējot indivīdus tādos, kas ievēro sabiedrībā noteiktās tradīcijas un kas tās ignorē, uzskatot, ka akceptētās normas nav paredzētas viņiem.
Arvien biežāk masu medijos parādās reklāmas, kurās mediji reklamē paši sevi. Informējošas, atgādinošas un pirkšanu stimulējošas reklāmas aicina abonēt, iegādāties vai skatīties un klausīties kādu konkrētu preses izdevumu, radio vai televīziju. Tā kā šie vēstījumi ir nepersonificēta informācijas pārraide un notiek ar dažāda veida informācijas nesēju palīdzību, šādus vēstījums var definēt kā reklāma. Mediju pašreklāma ir komunikācijas veids, ko mediji izmanto ar mērķi piesaistīt pēc iespējas lielāku auditoriju. Savā darbā mēģināju saprast mediju reklāmas un pašreklāmas raksturu un darbības principus.

Reklāma ir:
• jebkura metode, ar ko kāda firma cenšas palielināt savu ražojumu noietu un popularizēt savas preces nosaukumu.
• pasākumi (paziņojumi, plakāti, radioziņojumi), informācija, kuru nolūks ir padarīt ko plaši pazīstamu, radīt interesi par kaut ko.
• produkta virzīšanas tirgū, ar noteiktu personu vai uzņēmumu sniegtās informācijas izplatīšanas maksas līdzekļu starpniecību.
• biznesa kompāniju, bezpeļņas organizāciju vai fizisku personu apmaksāta, pastarpināta komunikācija masu medijos, kas kaut kāda mērā ir identificējama reklāmas ziņojumā un kuras galvenais uzdevums ir informēt vai pārliecināt kādus auditorijas daļas locekļus.
Par iepriekšminētās definīcijas atslēgas vārdiem tiek uzskatīti: “apmaksāta”, “pastarpināta”, “medijos”, “identificējama”, un “pārliecināt”. Minētie vārdi ir tā atšķirības zīme, kas reklāmu ļauj norobežot no citām komunikācijas formām. Tātad, reklāma ir viens no komunikācijas veidiem, ar kuru palīdzību tiek veidotas attiecības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties