Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:253923
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Neatbilstošā zīmola izmantošanā un negodīgā konkurencē tiek apsūdzēts arī ASV „Nisan Motor Co” uzņēmums, kurš savā reklāmas kampaņā ziņo, ka Brazīlijas autoražotājs „Ford Motor Co” no klientiem prasa pārāk daudz naudas. Reklāmā redzami divi reperi, kas attēlo "Ford" inženierus, saģērbušies rūpnīcas apģērbā, dzer šampanieti, lielās par naudu, ko nopelnījuši, nosakot modelim "Focus" pārāk augstu cenu. Reklāmas video fonā redzama automašīna "Focus". Ar šo video „Nissan” centās reklamēt jauno modeli „Tiida”, kas ir lētāks par „Focus”. „Ford” tomēr izdevās panākt to, ka reklāma vairs netiek demonstrēta. Pēc manām domām, šajā reklāma nav nekādu pārkāpumu, jo tā atkal ir salīdzinošā reklāma. Godīga konkurence, taču „Nissan” nedaudz pārspīlēja vizuāli attēlojot autoražotāja „Ford Motor Co” darbiniekus.
Mūzikas autortiesību pārkāpumā tika apsūdzēta reklāmas aģentūra „!MOOZ”, kuras radošais direktors ir Ēriks Stendzenieks. Aģentūra veidoja reklāmu apvienībai „Par labu Latviju” un tās saturā tika saskatīts plaģiātisms. Lai reklāmā izmantotu mūziku, ir nepieciešama tās autora piekrišana un atļauja, taču aģentūra „!MOOZ” nebija ar to rēķinājusies. Ēriks Stendzenieks gan noliedza, ka izmantotā dziesma esot The Cinematic Orchestra - To Build a Home, tās tikai esot līdzīgas, ar vienu noskaņu. Viņš pilnībā aizstāv savu viedokli sakot, ka tika veidota jauna dziesma studijā un tas nav nekāds plaģiātisms.
Lai arī sākotnēji visi pārmetumi, kurus saņēmu reklāmas aģentūra „!MOOZ” tika noliegti, Kustības „Par labu Latviju!” reklāmas video klipa veidotāji samaksāja autoratlīdzību par klipā izmantoto muzikālo pavadījumu kompānijai „Intrigue Music”, kas pārstāv izpildītāju Patriku Vatsonu (Patrick Watson), kura skaņdarbs izmantots PLL reklāmā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties