Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:830337
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Materiālu izmaksas
Materiālu izmaksas var sadalīt pamatmateriālu, palīgmateriālu un ražošanas materiālu izmaksās.
Pamatmateriālu izmaksas attiecināmas uz galveno produkta vai pakalpojuma sastāvdaļu veidojošajiem materiāliem un izejvielām. Tajās ieskaitāmi arī visi pamat sastāvdaļu veidojošie pusfabrikāti un gatavie produkti, kuri tiek iepirkti no ārpuses. Tā kā šīs materiālu izmaksas attiecas tikai uz konkrētiem, atsevišķiem produktiem, tad tās sauc arī par atsevišķajām izmaksām.
Palīgmateriālos tiek ieskaitītas visas tās izejvielas un produkti, kuri nav izstrādājuma būtiskās sastāvdaļās, piemēram, līmes vai lakas kokapstrādes produktos. Kā arī standartizētas skrūvītes vai kniedes kādā darbgaldā. Palīgmateriāli tikpat labi var būt izmantoti jebkurā ražojamajā produktā. Tātad palīgmateriālu izmaksas attiecināmas uz visu ražošanu kopumā un tās klasificē kā kopīgas (vairākiem produktiem kopīgas) izmaksas.
Ražošanas materiāli ir tie produkti un izejvielas, kuri vispār neietilpst saražotās produkcijas sastāvā. Ražošanas materiālos ieskaita degvielu, smērvielas, kancelejas, biroja materiālus u.c.. Ar šiem materiāliem saistītās izmaksas arī tiek klasificētas kā kopīgās izmaksas.
2. Darba izmaksas
Ar darba izmaksām saprot visu izdevumu summu, kas saistīta ar cilvēka darbaspēka izmantošanu visās ar uzņēmumu saistītajās darbībās -ražošanā, pārvaldē, realizācijā. Šajās izmaksās ieskaitāmas visas algas, prēmijas, atvaļinājumu naudas, kā arī ar likumu noteiktie sociālie nodrošinājumi. Atkarībā no tā, kur tiek nodarbināts strādājošais, samaksa par darbu tiek ieskaitīta atsevišķajās izmaksās vai kopīgajās izmaksās. Atsevišķajās izmaksās tiek ieskaitītas tikai tieši produkta ražošanā nodarbināto strādājošo algas. Remontdarbos, transportā, vadībā nodarbināto darba izmaksas tiek skaitītas kā kopīgās izmaksas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties