Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:189206
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ražošanas resursi ir resursi ar kuru palīdzību vai arī tiem līdzdarbojoties tiek kaut kas ražots (preces) vai arī sniegts (pakalpojums). Ražošanas resursi ir šādi – dabas resursi, kapitāls, cilvēku darbs, uzņēmēj spējas.
Ražošanas resursus nosacīti var iedalīt divās lielās grupās: īpašuma resursi (dabas resursi, kapitāls) un cilvēku resursi. Pie pirmās grupas pieder resursi, kas ir ražotāja īpašumā, otrā grupa atkarīga no pašiem cilvēkiem – to zināšanām, spējām un prasmēm. Šie resursi ir savstarpēji saistīti, t.i., divās kategorijās: neatjaunojamie (fosilais
kurināmais, minerālresursi, kūdra1) un atjaunojamie resursi (koksnes, zivju, medījamo dzīvnieku resursi, lauksaimniecības biomasa).
Dabas resursu ieguve ir atkarīga no iedzīvotāju vajadzībām un mākas tos efektīvi apsaimniekot. Ilgtspējīga dabas resursu izmantošana nozīmē augstu ekonomisko izmantojot dabas resursus, tiek ražotas preces, sniegti pakalpojumi, to vērtībai summējoties, veidojas iekšzemes kopprodukts (IKP). Jo kvalificētāks darbaspēks, jo racionālāk un efektīvāk tiek izmantoti ražošanas resursi un panākts lielāks iekšzemes kopprodukta pieaugums.
Dabas resursi pēc to izcelsmes iedalāmi rādītāju sasniegšanu nekaitējot dabai un videi, taupīgu neatjaunojamo resursu izmantošanu, kur iespējams tos aizstājot ar atjaunojamiem resursiem, savukārt atjaunojamo resursu ieguve nedrīkst pārsniegt atjaunošanās iespējas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1120145
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties