Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Ražošanas programmas sastādīšanas galvenie nosacījumi un mērķi

     

    Referāts6 Ekonomika

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:826847
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no uzņēmējdarbības stūrakmeņiem ir menedžments. Kā zināms, tad menedžmentam ir četras funkcijas, no kurām viena no svarīgākajām ir plānošana. Vienmēr, lai ko arī cilvēks darītu, viss veicas labāk, ja ir iepriekš saplānots. Uzņēmējdarbībā, it īpaši ražošanā, plāniem un programmām ir sevišķa nozīme, bez tās vispār ražošanas procesu nedrīkstētu uzsākt.
Pirmais nosacījums ražošanas programmas sastādīšanai – skaidri jāzina, ko un kā uzņēmums vēlas ražot. Ražošanas programma ir šo divu komponentu detalizēts apraksts ar mērķi atvieglot tā īstenošanu dzīvē, jeb pasākumu sistēma, kas nosaka racionālu darbaspēka un ražošanas līdzekļu savienošanu vienotā ražošanas procesā.[3]
Programmējot ražošanu vispirms nosaka ražošanas mērķi. Tas tiek darīts, izvērtējot izejmateriālu pieejamību, ražošanas tehnoloģisko nodrošinājumu, krājumu un gatavās produkcijas uzglabāšanas iespējas, kā arī iespējamo noietu.
Nākamais solis ir ražošanas mēroga noteikšana, t.i., produkcijas sortiments, apjoms un ražošanas programmas dziļums. Izvēloties sortimentu, jāzina, ka plašs sortiments nodrošina patērētāju pastāvīgu piesaisti, jo spēj apmierināt mainīgās patērētāju vēlmes [2], bet tai pašā laikā sarežģī un sadārdzina izmaksas uz vienu vienību, jo ražošanas iekārtas bieži jāpārprogrammē. Spilgts piemērs visām šim sakarībām dzīvē ir uzņēmums ALDARIS. Plašais alus sortiments šim uzņēmumam nodrošina veiksmīgu darbību. Piemēram, ir alus veidi, kurus iecienījuši tikai neliela iedzīvotāju daļa, tāpēc to ražošana nenes tik lielu peļņu, bet tas tiek kompensēts ar citiem alus veidiem. Protams nedrīkst aizmirst, ka šis uzņēmums darbojas jau ilgus gadus un sākumā, lai izvairītos no neveiksmēm, ir ieteicams šaurāks sortiments. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1202261
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties