Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:617200
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Nacionālisms un nacionāls valsts    5
2.  Nacionālisms Latvijā    7
3.  Nacionālās pretrunas mūsdienu Latvijā    9
4.  Rasu aizspriedumi    11
5.  Rasisms - visas pasaules problēma    13
6.  Svešvārdu skaidrojumi    16
  Nobeigums    18
  Izmantotās literatūras saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.
Šī referāta tēma ir par nacionālo un rasu aizspriedumiem, kas ir pietiekoši aktuālas problēmas ne tikai vēsturē, kā varētu domāt, bet arī mūsdienās. Varbūt ne tik izteikti tas parādās mūsdienu sabiedrībā, kā tas ir risinājies pagātnē, tomēr apgalvot, ka nacionālisms un rasisms nepastāv, būtu aplami, un cilvēku, kas to mēģinātu apgalvot varētu pamatoti saukt par "aklu" vai reālās situācijas noliedzēju, ideālistu.
Arī es sākot pētīt šo tēmu, domāju, ka tā mūsdienās ir krasi mazinājusies, salīdzinājumā ar šo parādību izpausmēm pagātnē, tomēr visai rupji kļūdījos tā domādama, jo, protams, ir mazinājušās šīs problēmas, bet tomēr ne tik lielā mērā, cik to gribētos, lai tas tā būtu. Kas mani izbrīnīja un tai pat laikā nedaudz gandarīja, ka mūsdienās rasisma izpausme ir variējušās un netiek vērstas tikai pret tumšādainajiem ļaudīm, kas savukārt nozīmē, ka kopš laika, kad baltie atļāvās pakļaut sev melnādainos, ir cēlusies viņu pašapziņa, ka viņi nav kalpi , bet gan līdztiesīgi cilvēki baltajiem, un pat atļaujas vērst protestus pret tiem, kas savukārt noved pie rasisma variācijām un nozīmē, ka tas nebūt nemazinās, kas atkal ir viena negatīva iezīme visas sabiedrības attīstībā.
Šo tēmu no visām piedāvātajām izvēlējos tāpēc, ka man tā šķita pētīšanas interesanta un gana aktuāla, un nebiju kļūdījusies tā domājot, jo materiālu klāsts par manis izvēlēto tēmu ir patiesi plašs.
Referātā minēti dažādi piemēri no vēstures, kas lieku reizi apliecina to, ka sabiedrībā vienmēr ir pastāvējuši tādi ļaudis, kas savas ādas krāsas un pārliecības vadīti, ir pakļāvuši vai nu verdzībai savā labā šos cilvēkus, vai arī veduši tos uz iznīcību, vēlēdamies atrasties tikai sev līdzīgu cilvēku sabiedrībā.
Kā arī apskatīju problēmas, kas skārušas dažādas valstis ceļā uz nacionālas valsts statusu un dažādas nacionālās nesaskaņas valsts pamatiedzīvotāju un minoritāšu vai cittautiešu, kas dzīvo attiecīgajā teritorijā, starpā. Tā, piemēram, manis zemāk pieminētais genocīds pret ebrejiem, kurus vācieši uzskatīja par parazītiem un iznīcināmu rasi, un vērsa plašu iznīcināšanas kampaņu pret tiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1162272
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties