Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:861920
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Avoti. Par raganām un raganu prāvām viduslaikos un renesanses laikā, tā laika vēstures notikumu iespējamā iespaidā, populāru uzskatu par raganām veidošana vai tieši otrādi - literatūras un mākslas iespaidošanās no vispārpieņemtajiem uzskatiem, arī dažādu reģionu pasakās, piemēram, brāļu Grimmu, sastopami tie paši uzskati, kas bija pieņemti sabiedrībā. Tā no šīm pašām pasakām, nezinot neko par raganu prāvām, var noteikt sabiedrības attieksmi pret raganām un uzskatu attīstību no raganas - pareģes līdz raganai, kas uzskatāma par Velna pārstāvi uz zemes. Tā arī tautasdziesmas un dažādu tautu pasakas būtu jāuzskata par avotiem. Ļoti būtiski avots ir Svētie raksti – Bībele, kā arī Talmuds.
Talmuds. Tiek uzskatīts, ka Talmuds ir Toras daļa. Tora ebrejiem ir dzīvā Dieva vārdi. Talmuds ir ebreju zināšanu enciklopēdija un tajā ir divdesmit sējumi, kuros apvienoti divu tūkstošu gadu laikā pierakstītās skolotāju un to mācekļu diskusijas par neizskaidrojamām parādībām, vēlāk to papildina citu rabīnu komentāri, kuri arī iekļauti Talmuda pamattekstā. Tajā ir 12000 līdz 15000 lapu . Talmuds ir sarakstīts pēc Bībeles, neatkarīgi Pi'el (no senebreju val. 'mācīt') raksti un tiek uzskatīts par 'doktrīnu' vai 'mācību' un nozīmē reliģisko un tieslietu normu vai Halakhoth ( 'uzvedība', apzīmē arī likumu saskaņā pēc kura būtu jādzīvo) izskaidrojums un likumi. Kad 3. gs. Halakhoth raksti tika apvienoti ar pierakstītajiem Mišna tekstiem, kas kļuva par vadošajiem rakstiem mācībā, izteiciens 'Talmuds' kļuva par galvenais runājot par Mišna skaidrojumiem un diskusijām . Pēdējais apzīmējums Gemara senebreju un aramiešu valodā apzīmē 'pabeigt' vēlāk kļūst par vispārpieņemto terminu. Ar Talmudu, kristiešu cenzūras rezultātā, eiropieši saprot ebreju reliģiskos un tiesu likumus, bet ar Gemara, Mišna diskusijas un izskaidrojumus.
Vecā derība. Vecās derības kanoni, manuskripti, pielikumi un senās versijas ir iekļauti Bībeles, Svēto Rakstu Kanonos, Alexandrinus Kodeksā un citur kā raksts vai daļa. Dažas Vecās derības daļas orģinālā rakstītas senebreju valodā, dažas sengrieķu. Vecās derības senākais saglabājies manuskripts ir no 9. gs.m. ē. līdzīgs kā to mēs lasām tagad, taču tas tika rakstīts jau no apmēram 1. gs. p. m. ē. līdz 5. gs. m.ē. kā brīvs, nekomplektēts teksts.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1217675
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties