Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:788277
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Manuprāt, radošs cilvēks ir cilvēks ar bagātu, interesantu un neatkārtojamu iekšējo pasauli, jo tieši tā dod iespēju iekšā esošajam radošumam izpausties ārēji rīcībā un darbos. Vai ikviens ir radoša personība? Es domāju, ka ja, jo katram ir dota sava iekšējā pasaule, uz kuras bāzes iespējams attīstīt radošu personību. Tā sevi veido laika gaitā, attīsta iekšējo pasauli, mācās un apzinās apkārtējo pasauli – tas ir grūts darbs, tāpēc aktuāls jautājums ir par to, vai cilvēks apzinās, kas viņam ir dots. Tikai radoša personība spēj sevi izpaust dažādos veidos. Daži pētnieki uzskata, ka „cilvēka smadzeņu garoza satur tik daudz domāšanas enerģijas, cik fiziskās enerģijas ir atoma kodolā. Tātad teorētiski cilvēka radošās iespējas ir neierobežotas un neizsmeļamas”.4
Radoša personība ir personība, kas apzinās savu vietu pasaulē un to, uz ko viņš tiecas, ko vēlas sasniegt. Lai cilvēks eksistētu, viņam jāizmanto savs radošums – ir jādomā par to, kā rīkoties attiecīgā situācijā, kā panākt nepieciešamo.
Es domāju, ka mūsdienās vislielākā problēma ir tā, ka pastāv stereotips par radošu personību. Lielākoties cilvēki sevi neredz kā radošu personību, jo viņi domā, ka radošas personības ir tikai mākslinieki, mūziķi, aktieri vai režisori. Taču būtībā mēs katrs esam radoša personība. Cits vairāk, cits mazāk. Kāds to apzinās un izmanto, bet cits nē. Mūsdienu sabiedrībai ir nepieciešamas radošs personības, jo uz šādām personībām varam balstīt savas kultūras, tautas un pat valsts nākotni.


Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties