Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:292380
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Radio pirmsākumi pasaulē    3
2.  Radio attīstība Latvijā    4
3.  Latvijas Radiofons    6
4.  Radiofona programmas uzbūve    8
  Nobeigums    10
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Tehnoloģiskie atklājumi 19. gadsimta nogalē pavēra jaunas iespējas dažādu nozaru attīstībā. Radioviļņu atklāšana un iemācīšanās tos izmantot praktiski bija tikai pirmais posms radio izveidē un attīstībā līdz mūsdienās pazīstamajiem radio formātiem. Katra jauna medija ienākšana sabiedrībā sākotnēji saistās ar tā iepazīšanu. Arī radio loma, kādu tas ieņems sabiedrībā un saziņas līdzekļu sistēmā, sākotnēji nebija skaidra. Prese noteica sabiedrības mediju lietošanas paradumus pirms radio parādīšanās, tādēļ radio sākotnēji centās atdarināt preses izdevumu informācijas pasniegšanas veidu, pirms tas sāka veidot savus oriģinālos un nu jau tradicionālos žanru veidus. Finansiālo un žanrisko problēmu dēļ, agrīnā radio saturā dominēja vieglie mūzikas žanri, īpatnējs humors un dažādi citi kreatīvi elementi, salīdzinoši lielu daļu kopējā raidlaika aizņēma arī dažādi izglītojoša rakstura materiāli par sabiedrībā interesējošiem un aktuāliem jautājumiem.
Sākotnēji pastāvošās radioviļņu uztveršanas grūtības prasīja radio programmu saturam pielāgoties individuālam klausītājam. Pie valsts varas nākot autoritatīvajam režīmam, radio tika izmantots kā propagandas līdzeklis. Bija iespējams novērot medija ietekmes iespējas uz masām, sabiedrību, kas ļāva apzināt tā patieso potenciālu. Tikai vēlāk radio nostabilizējās kā medijs masām, tādejādi iezīmējot masu kultūras laikmeta sākumu.


Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties