Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:759854
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No budžeta atmaksājamā nodokļa summa ir tā pārmaksātā nodokļa summa, ko veido starpība starp PVN deklarācijā pareizi aprēķināto nodokļa summu un pamatoti atskaitāmo priekšnodokļa summu.
(Likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” 12.panta desmitā daļa)

1. PVN atmaksas secība un kārtība.

Saskaņā ar likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” (turpmāk – likums) 12.pants 101.daļu apliekamā persona var pieprasīt pārmaksāto nodokļa summu novirzīt citu nodokļu, nodevu vai citu valsts noteikto maksājumu veikšanai, izņemot ievedmuitas un izvedmuitas nodokļus, akcīzes nodokli naftas produktiem un akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, ievērojot šādu secību:
1) valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas;
2) nodokļi, nodevas un citi valsts noteiktie maksājumi valsts budžetā;
3) nodokļi, nodevas un citi valsts noteiktie maksājumi pašvaldību budžetos.

Pamatojoties uz likuma 12.panta vienpadsmito daļu, Valsts ieņēmumu dienests pārmaksāto nodokļa summu apliekamai personai atmaksā 30 dienu laikā pēc pamatota pieprasījuma un darījumus apliecinošu dokumentu saņemšanas.
Tomēr, ievērojot Ministru kabineta 21.11.2006. noteikumu Nr.933 „Likuma „Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas kārtība” (turpmāk – MK noteikumi) 285.punktu, Valsts ieņēmumu dienests var neatmaksāt vai nenovirzīt citu likuma 12.panta panta 10.1 daļā norādīto maksājumu veikšanai pārmaksātā nodokļa daļu, kas pārsniedz 18 procentus no šajos taksācijas mēnešos veikto apliekamo darījumu kopējās vērtības (ņemot vērā šajos taksācijas periodos jau atmaksātās nodokļa summas). Atlikušo pārmaksātā nodokļa summu atmaksā no valsts budžeta atbilstoši nodokļa gada deklarācijai.
Tātad, ievērojot MK noteikumos noteikto kārtību, Valsts ieņēmumu dienests VAR neatmaksāt pārmaksāto nodokļa summu, kas PĀRSNIEDZ 18 procentus no taksācijas mēnešos veikto apliekamo darījumu kopējās vērtības saskaņā ar nodokļa maksātāja iesniegumu par attiecīgo taksācijas periodu. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties