Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:331030
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads   
2.  Kartāga   
  Kartāga līdz Pūniešu kariem   
  Pūniešu kara definīcija   
  Leģenda par tas rašanos   
3.  Pūniešu kari   
1.  Pūniešu karš 264-241.g. p.m.ē.   
2.  Pūniešu karš 218-202.g.p.m.ē.   
1.  Hanibāls Barka   
a.  Personība   
b.  Karagājiens un Itāliju   
c.  Karagājiena norise, sekas   
d.  Kauja pie Zamas   
2.  Publijs Kornēlijs Scipions   
a.  Personība   
b.  Scipions Afrikānis- Romas glābējs   
3.  Pūniešu karš 149-146.g. p.m.ē.   
4.  Secinājumi   
5.  Izmantotā literatūra   
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Pūniešu karu globālais raksturs ir ļoti līdzīgs tam kādu efektu mūsdienu pasaulē radīja 2.Pasaules karš, jo arī Pūniešu karos sastapās stiprākās tā laika lielvalstis, kas savas attiecības nolēma skaidrot ar militāra spēka palīdzību. Šajā kara Kartāga izjuta savas „5 minūtes slavas” nostādot Romu uz ceļiem kara vissvarīgākajā brīdī, bet Roma nebūtu Roma un nekad nebūtu sasniegusi to, ko viņa sasniedza, ja tomēr nespētu piecelties no šī nokdauna uzvarēt cīņu. Šis bija karš kad Roma sastapa kādu ar kuru bija līdzīga spēkos, un zīmīgi ir tas, ka Roma visā savas pastāvēšanas laikā nekad nebija tik tuvu savai bojāejai, ka tas bija 2. Pūniešu kara laikā pateicoties Kartāgas ģenerālim Hanibālam. Roma prata ne tikai sakaut pretinieku, bet arī izturēties godam pret pretinieku, uzslavēt viņa raksturu un cīņas sparu. Jo galu galā uzvara vienmēr ir saldāka, ja pretinieks ir stiprs…

Sava referātā izskatīšu lielākos Pūniešu karu notikumus, cīņās taktikas jauninājumus un netieši apskatīšu arī nozīmīgākās personas šajā karā, kuriem bija nozīmīga loma abu valstu dzīvē.

Kartāga - „Vidusjūras pērle”
Kartāga – no feniķiešu valodas „Jaunā pilsēta”. Pirmie kolonisti, kas dibināja Kartāgu nāca no Feniķijas galvaspilsētas Tīras ap 9.gs. p.m.ē. Pēc leģendas par pilsētas mati un aizstāvi var uzskatīt Feniķiešu valdnieci Dido , kas tieši ar viņas viltības palīdzību tika dibināta Kartāga. Sakuma Kartāga pastāvēja kā Feniķijas kolonija, tā tas bija līdz 7.gs. p.m.ē. kad Feniķiju vispirms iekaro Asīrijas valsts, bet vēlāk Persijas impērija. Feniķija beidz pastāvēt un Kartāga uzsaka neatkarīgu pastāvēšanu.
Kartāga savos ziedu laikos aizņēma teritoriju no R-Lībijas līdz Gibraltāram, Spānijas D-daļu (senāk Ibērija), kā ari Korsikas un Sardīnijas salas. Kartāga bija milzīga jūras lielvalsts, kas kontrolēja visu tirdzniecību Vidusjūras reģionā. Kartāgas kuģi bija sastopami jebkurā tā laika pasaules ostā, bet ir zināmi ari tālāki braucieni, aiz pazīstamajām teritorijām, par piemēru var minēt kartāgieša Hanona ceļojumu, gar Āfrikas R krastu uz D. Vietas, ko apraksta Hanons ir lokalizējamas Senegālu un Kamerūnu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties