Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:832657
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Mūžizglītības programmas mērķi ir caur mūžizglītību veicināt uz zināšanām balstītas sabiedrības veidošanos, sadarbību un mobilitāti starp izglītības un praktiskās apmācības sistēmām Eiropas Savienībā, lai padarītu tās par pasaules kvalitātes standartu izglītības jomā.
Starpkultūru izglītība ir nepieciešama dzīvei nacionālā valstī un globālā sabiedrībā. ES Mūžizglītības mērķis ir, lai katra skola, pedagogs kaut reizi varētu doties un papildināt zināšanas uz kādu no ES dalībvalstīm. Eiropas skolu daudzpusējās partnerības sekmē izglītības kvalitātes pilnveidošanu un jaunu zināšanu apguvi.
Eiropas skolas, salīdzinot ar Latvijas izglītības iestādēm, aktīvāk piedalās arī citos Eiropas projektos. Skolotājiem no citām Eiropas valstīm, salīdzinot ar Latvijas skolotājiem, ir labākas IT un angļu valodas prasmes. Eiropas skolu daudzpusējo projektu īstenošanā aktīvāk iesaistās skolotāji nekā skolēni. Citās Eiropas valstīs projektos aktīvāk iesaistās vecāki un sabiedrība.
Katrs no projektā iesaistītajiem cilvēkiem spēj iegūt kaut ko priekš sevis: skolotāji – jaunas idejas, metodes, pieredzi un zināšanas; skolēni – jaunu informāciju, sadarbības prasmes. Atbalsts mobilitātei nozīmē zināšanu veicināšanu. Projekti veicina intelektuālo attīstību un paaugstina izglītības līmeni. Tikai nepārtraukti pilnveidojot savu darbu un daloties pieredzē Eiropas līmenī, ir iespēja paaugstināt skolas darbības kvalitāti. Ikvienai izglītības iestādei būtu jādomā par ilgtspējīgu attīstības perspektīvu.
Eiropas skolu daudzpusējie projekti izglītības iestādei sniedz atpazīstamību un ceļ prestižu. Latvijā maz tiek popularizēta un novērtēta skolu projektu pieredze.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties