Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:335551
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kvantitatīvās metodes
Ar kvantitatīvajām metodēm cenšas noteikt risku un to iestāšanās seku skaitlisko vērtību. Ar šo metodi bieži tiek apskatīta iespējamā ietekme uz projekta veikšanas laiku un izmaksām. Pārmaiņus šajā novērtēšanas procesā identificētie riski var tikt saranžēti. Ranga numuri norāda riska prioritāti, ar kādu uzņēmuma menedžmentam ir jāpievērš uzmanība šim riskam un jāatvēl līdzekļi šī riska mazināšanas pasākumiem.
Lai gan visas kvantitatīvās metodes rada faktiskus skaitļus, šie skaitļi tomēr var dot maldīgu iepaidu par to precizitāti. Ir jāatcerās, ka rezultāti ir balstīti uz kalkulācijām, pieņēmumiem, cilvēcīgiem vērtējumiem. Šie vērtējumi var būt fundamentāli kļūdaini, tie var būt spēkā neesoši vai arī vērtējamie objekti vienkārši var būt par sarežģītu jebkurai personai, lai varētu gūt jebkādu pārliecību par iegūto rezultātu pareizību.

Trūkumu veidu kritiskā analīze (failure mode effect criticality analysis) (FMECA)
Kvalitatīvo Trūkumu veidu un seku analīzi (FMEA) (ilustrēta attēlā Nr. 2) var paplašināt un adaptēt risku kvanificēšanai. Attēls Nr. 4. Parāda vienu no versijām, kā FMEA padarīt par FMECA. Šajā piemērā tabula tiek papildināta ar 3 risku novērtēšanas kolonām, kurās risku novērtētājam jāieraksta skaitlis, kurš parāda riska nozīmīgumu. Šie ieraksti ir riska analītiķa vai labāk, kolektīva (riska komitejas vai Prāta vētras dalībnieku) viedoklis. Dažās procedūrās kolona ar nosaukumu „Atklāšanas sarežģītība” tiek pārdēvēta par „Pareģošanas sarežģītība”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1311673
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties