Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Profesionālās ētikas un uzvedības nozīme konvojdienesta policijas darbinieka darbā

     Novērtēts!

    Referāts14 Ētika

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:418912
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ētika    4
1.1.  Ētikas skaidrojumi un virzieni    5
1.2.  Divdesmitā gadsimta ētikas pamatproblēmas    8
1.3.  Profesionālās ētikas būtība    11
2.  Morāle    12
2.1.  Profesionālā morāle    14
3.  Tikumība    15
3.1.  Tikumības loma cilvēka dzīvē    16
3.2.  Darba un tikumības saistība    17
4.  Situācija    18
  Secinājumi    18
Darba fragmentsAizvērt

Šajā referātā es aprakstīju, kā arī Jūs varēsiet izlasīt par to, kas ir ētika, ētikas skaidrojumi un virzieni, divdesmitā gadsimta ētikas pamatproblēmas un profesionālās ētikas būtība, kā arī par to, kas ir morāle un profesionālā morāle. Vēl Jūs varēsiet uzzināt par to, kas ir tikumība, tikumības loma cilvēka dzīvē, kā arī par darba un tikumības saistību. Visas šīs tēmas es saistīju ar policijas darbu un devu savus secinājumus un viedokli zem katras tēmas, lai zinātu, ko es pati par to domāju. Kā arī centos salīdzināt teoriju un dzīves realitāti vai sakrīt tas, kas policijas darbiniekiem būtu jāievēro pēc ētikas kodeksa dzīvē.
Mans mērķis bija saskatīt kā visi šie teorētiskie aspekti ietekmē policijas darbinieka darbu, kādas ētikas normas tiek pārkāptas un kāds tiek ievērotas, kā arī to, kāda loma ir sabiedrībai.
Kā arī nobeigumā Jūs varēsiet izlasīt par situāciju no manas prakses un to, kā tika veikta analīze ievērojot ētikas normām.

1. ĒTIKA

Ētika – kā praktiskā filozofija ir mācība par dzīves gudrību, par labākas dzīves un sadzīvošanas meklējumiem, par cilvēka dzīves jēgas nozīmīgām problēmām, par cilvēku dzīves ceļiem, orientācijas iespējām pasaulē. Ētika ir grieķu cilmes vārds ar nozīmi “tikums’’, “raksturs’’, “paraža’’, “paradums’’. Vārds ētisks pats par sevi ir neitrāls, kas neliecina ne labu, ne sliktu, jo apzīmē tikai konkrētas personas vai cilvēku grupas attieksmi pret tradicionāli izveidojošos vai topošo vērtību sistēmu. Ētika vienmēr ir bijusi un ir saistīta ar sabiedrību. Ētika filozofiski apcer labo un ļauno, dzīves jēgu, cilvēku tikumus kā gudrību, skaistumu un taisnīgumu jau kopš seno grieķu Aristoteļa, Sokrāta un Platona laikmeta.
Ētika ir mācība par noteiktām vērtībām atbilstošu izvēli un rīcību. Ētikas mācību priekšmeta pamatā ir priekšstats par cilvēku kā brīvu, individuālu, spriestspējīgu, atbildīgu personību, kas dzīvo daudzveidīgā un strauji mainīgā pasaulē.1 Taču vārds ētika, mēs katrs cilvēks varam izprast savādāk, jo tas ir atkarīgs no tā, kā mūs ir izaudzinājusi pati dzīve un liela nozīme šodien ir arī ģimenei, jo tā ieliek to pamatu un izprati mūsos par to, kas ir tikums, paraža un paradums no pašas pirmās dienas un vairāk vai mazāk veido mūsu raksturu, kaut gan to dzīves laikā to darām mēs paši.
Ētika ir priekšmets, kas palīdz veidot pamatus saprātīgai izvēlei, sirdsapziņa…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1132930
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties