Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:103959
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Printeris ir ierīce, kas saņem no datora kodētus datus, pārveido tos lasīšanai piemērotākā formā un izveido atbilstošu tekstu vai grafiku uz papīra vai citā datu vidē. Printeri drukā pa punktiņiem. Printeris ar kabeli pievienots datora pieslēgvietai. Printera darbības rezultātu sauc par izvadi, izdruku vai cieto kopiju.
Printeru vēsture
Pirmās drukas iekārtas tika izveidotas lieldatoriem (mainframe). Ar tām katrā drukas iekārtas solī drukāja vienu rindu, tādēļ tās sauca par rindu drukas iekārtām (line printers). Izdrukā burti atradās nevienādā augstumā, kas radās drukas iekārtas (drum printer) veltņa cilindriskā mehānisma zemās precizitātes dēļ, jo cilindrs (drum) drukas iekārtā bija rindas maksimālajā platumā un katrai kolonai bija paredzēta sava ripa ar visiem drukājamajiem simboliem. Pirms kārtējās rindas izdrukas katra kolonas ripa tika pagriezta tā, lai atbilstošais burts pavērtos pret papīru, un āmuriņi visā rindas platumā uzsita caur papīru pa atbilstošajiem cilindra burtiem, tā veidojot izdrukas rindu.
Pēc pāris gadiem parādījās virknes drukas iekārtas (serial printers), kas katrā solī drukāja vienu simbolu (character printers). Šīm drukas iekārtām simbolu skaits un izskats bija fiksēts līdzīgi rakstāmmašīnai.
Vēlāk radās kvalitatīvākās grafiskās drukas iekārtas (graphical printers), kurās burtus veidoja drukāšanas brīdī, izmantojot punktu matricas (serial dot matrix) metodi: drukas galviņa, slīdot virs izdrukājamās rindas, uz papīra veidoja burtus punktu matricai (ar 8, 2, 24 punktiem) sitot caur krāsojošo lentu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties